Forumet - Konstig mellanblödning

Konstig mellanblödning

5319 1 15
Jag brukar skjuta upp min mens och då hoppa över sockerpillrena på två kartor och sen ha mens. Nu har jag ätit de två första pillrena på vecka två på den sista kartan innan mens (ska alltså komma om två veckor typ) och har fått en liten mellanblödning... Vet att det kan komma, men undrar nu om jag kommer blöda lite hela tiden fram tills riktiga mensen?
Har hört nånstans att om det kommer mellanblödning ska man gå direkt på sockerpillrena och framkalla mensen?
Jag vet att om man glömmer piller i tredje veckan på kartan så kan man börja med sockerpiller på en gång och då få mens direkt (och utan att skyddet påverkas), men det kanske inte funkar nu i början av andra veckan? Tänkte om cykeln blir fel och skyddet försvinner... (fast cykeln är fel redan konstigt eftersom jag hoppat över?)

Vill bara inte blöda konstant i tre veckor nu :(
Paseo:

Det kanske är jag som är dum i huvudet men jag förstår inte riktigt vad du menar.


Det är nog jag som förklarar dåligt... Jag har alltså hoppat över mensen två gånger, och nu fått en mellanblödning två veckor innan mensen ska komma. Det brukar komma en liten mellanblödning ibland (jag hoppar alltid över två gånger och har mens sen), men då typ max en vecka innan mens och då håller den i sig fram tills mensen. Därför är jag orolig att det kommer småblöda nu i två veckor tills mensen ska komma.

Spana också in:

Paseo:

Det låter konstigt att blöda i tre veckor, men det kanske är så att mellanblödningen bara kommer tidigare än vanligt också


Jaa... funderar på om jag ska börja ta sockerpillrena nu på en gång och få mens direkt, läste att man kan det:
"För att framkalla mensen gör man en veckas uppehåll. Detta kan göras när som helst, även mitt i en karta, förutsatt att man först tagit minst en karta p-piller. Försöker man skjuta på mensen och det kommer en mellanblödning mitt i en karta är det bäst att göra sitt veckouppehåll då och låta mensen komma."

Men har man fortfarande fullgott skydd så? Om man börjar ta hormonpillrena efter sju dagar igen
Paseo:

Hmm det vet jag inte. Men det måste väl gå att googla. Eller fråga tillverkarna till pillerna, det brukar man kunna göra. Eller så kanske någon här har svar på din fråga.


Jag läste i bickpacksedeln till mina p-piller och där står att om man förskjutit sin mens kan man börja den när man vill, alltså sluta ta hormonpiller mitt i en karta... och det står inget om extra skydd så det borde ju vara lugnt..
Tack för att du svarar iaf!
Kviq:

alltså, näru hoppar över har du inte två cyklar däremellan. du kan börja knapra socker när som helst, du behöver inte vänta till det att du knaprat upp en hel karta till.


Ah, det var det jag tänkte. Och det förstör inte skyddet heller? Hur kommer mensen sen? Som vanligt efter alla hormonpiller eller kan det bli mer mellanblödningar?
deathvalley:

Jag hatar hela kvinnligheten just nu :( funderar på att "framkalla" mensen nu på en gång istället och slippa småblödandet..


fast neej, som någon sa så ska du äta hela kartor, annars blir kroppen knäpp. Hormoner ska komma regelbundet så att kroppen är beredd och kan vänja sig.
deathvalley:

Ah, det var det jag tänkte. Och det förstör inte skyddet heller? Hur kommer mensen sen? Som vanligt efter alla hormonpiller eller kan det bli mer mellanblödningar?


nej. ja, som vanligt, efter typ två-tre dagar utan hormoner. aldrig märkt av mellanblödningar av uppskjutning, men är säkert olika från person till person.