Forumet - Konstiga "känslor"?

Konstiga "känslor"?

1716 0 39
Har du någonsin varit i något stadie där du haft en konstig känsla (eller flera?)? Exempel: Att du kan känna ditt hår växa, eller att dina tänder kliar (ja, tänder, inte tandkött, utan själva tänderna) eller liknande? Berätta vad och hur du var under tiden. Berusad? Vaken på tok för länge? Gick på smärtstillande? Etc. etc.

Jag kan börja med en konstant "känsla" jag har som jag tycker är... ganska konstig, för jag har hittills inte stött på någon som delar den. Jag kan ibland "höra" elektronik. Eller i alla fall gamla tjock-tv-apparater. Det låter som ett konstant högt (som i hög ton, inte högljutt) visslande. Och nej, det är inte tinitus, för det försvinner om jag stänger av tv-apparaten. Men om en tjock-tv står på så kan jag "känna" eller "höra" (eller vad man nu ska kalla det) den även om jag går till ett annat rum - och i vissa fall även stänger dörren. När jag först fick denna "känsla" så frågade jag ofta "hör du inte det där?" och fick alltid ett nej. Trots att jag specifierade och försökte förklara vad det var jag hörde/kände. Och det är idag som det var för många år sedan - stängs tv-apparaten av så hör jag det inte längre. Jag var förhastad med att säga "elektronik", men detta failar aldrig på tjock-tv-apparater. Sen är det heller inte så att jag hör det oavsett vad, utan är det massa oljud så dränks "visslandet" bort. Men är det lugnt (inte nödvändigtvis knäpptyst) så hör jag det utan tvekan.

Idag så finns det ju knappt tjock-tv i några hem (tror jag?), men om någon känner igen sig i det jag beskrev och upplever/har upplevt liknande så säg gärna till.

[love]

Spana också in:

Storchen84:

dina tänder kliar


när jag varit
Storchen84:

Vaken på tok för länge


Känner liknande vad gäller tjock-tv-grejen också. Har en tjocktv jag ej använder som inte är kopplad till väggen, då är det lugnt, men den där mystiska känslan störde mig hela tiden när den fortfarande var i. Undrar vad är. Vi kanske är tjocktums-medium [shake]
Kviq:

sänder ut högfrekventa ljud


Jag har länge gått på teorin om att det är strålningen jag "känner" av, hur svag den än må vara. Funkar bara på tjocktv eftersom nyare tv-apparater (och annan elektronik) strålar mycket mindre (eller inte alls?) - även det förvisso inte är så att tv-apparater med katodstrålerör ger cancer. Men nu när jag tänker på det igen så ska jag säga att det för mig bara funkar på tjock-tv, kommer inte ihåg att jag "hört" något annat hur nytt eller gammalt det än är/varit.

Angelize:

hela huvet vibrera


[chocked]Vet...inte...riktigt vad jag ska säga om detta[confused]

timeisrunningout:

men den där mystiska känslan störde mig hela tiden när den fortfarande var i


Då är du känsligare än jag ju, jag känner bara av detta när den är på. Har kvar min TV, och ser ingen anledning att köpa ny så länge den funkar. Har funkat felfritt sedan... öhh... är osäker på om det är 92 eller 94 och det gör den fortfarande. Men visst är det mer som en känsla än något som man hör? Jag upplever det i alla fall mer som något som känns än att det hörs...

[love]
har förr när jag varit yngre känt att allt är fejk. att folk bara leker en lek med mig. typ som i the truman show. hade en kompis från bosien och jag funderade seriöst på om han var äkta eller om det bara var ett fejkat språk han pratade hemma. det tyckte jag var konstigt.

idag känns det ibland också som allt är fejk, som inget finns egentligen. som om bara min hjärna leker med mig. knepig skit
patrick bateman:

knepig skit


Tittat för mycket på matrix?[bigsmile]

Nej men allvarligt talat förstår jag hur du menar, för jag hade perioder då jag kände ungefär samma sak, att allt var fejk, typ som en dröm, fast ändå inte. Nu var det några år sedan jag hade en sådan period sist, men jag kommer ihåg känslan. Ack så flummig...

Angelize:

Har du aldrig hört talas om det???? de e asläskigt iaf ahhahaha


Nä, det låter läskigt, fast ändå på ett flumm-skönt sätt[bigsmile]

[love]
Storchen84:

Funkar bara på tjocktv eftersom nyare tv-apparater (och annan elektronik) strålar mycket mindre (eller inte alls?)


All elektronik sänder ut elektromagnetisk strålning.

Jag kan uppfatta ljud från allt från hårddiskar till datorer till tv-apparater. Det är helt enkelt högfrekventa ljud som du kan uppfatta om du befinner dig på olika punkter i förhållande till källan. Alla kan inte höra det eftersom dels brukar hjärnan inte lägga ner någon större energi på sådana ljud, och dels är det beroende på hur stor hörselvidd som man har.

Betvivlar att det är strålningen du känner, vettu.
Storchen84:

Tittat för mycket på matrix?

Nej men allvarligt talat förstår jag hur du menar, för jag hade perioder då jag kände ungefär samma sak, att allt var fejk, typ som en dröm, fast ändå inte. Nu var det några år sedan jag hade en sådan period sist, men jag kommer ihåg känslan. Ack så flummig...


haha ja kanske lite mycket. jag gillar såna filmer, böcker och ideer. kan vara det

haha ja jag tror den känslan är vanlig ändå. allt känns som en dröm men ändå inte. cool känsla
har också haft en känsla av att känna mig övermäktigt, typ odödlig och sådär. att inget kan skada eller drabba mig. att inga olyckor kan hända mig för jag är "special" typ så kände jag ett tag. att om jag hade varit med om en flygplanskrash så hade jag varit enda överlevnaden osv. trodde faktiskt seriöst på det under några år.
Storchen84:

Idag så finns det ju knappt tjock-tv i några hem (tror jag?), men om någon känner igen sig i det jag beskrev och upplever/har upplevt liknande så säg gärna till.


Skulle gissa på att det antingen är:
60 Hz brummet kanske. Det brukar jag höra från TV-apparater (men jag håller med om att det är mer från tjock-TV-apparater). Detta kan man höra de flesta transformatorer.

Men det hör man ganska tydligt och jag känner igen "känslan" som du beskriver. Jag tror däremot att det är ett ljud eller en ton som för det första är väldigt hög.
Jag har fått samma känsla när jag gör hörseltester och till slut blir det inte direkt att man hör ljudet utan men bara "märker" eller känner det. [smile]
Ingemarsdotter:

Ja, fast det är i så fall en mycket mild form


Uppmärksammade detta ifall det skulle förvärras, trots att jag inte har den blekaste om hur något sådant förvärras - eller ens uppstår för den delen. Men jag känner en som känner en vars farsa är extremt elallergiken. Funkar inte alls i närheten av el. Han kan inte vara i närheten av en mobiltelefon utan att bli illamående. Han sover och liknande i en stuga utan någon el alls. Men tänk att bli illamående av att vara i närheten av mobiltelefoner - något som mer eller mindre alla har - hur svårt det är att funka då... Håll koll på det så det inte blir värre. Om det nu finns saker man kan göra för att det inte ska förvärras så vidta dom åtgärderna så att ditt fall inte går så långt.

Nehas:

utövar ganska mycket extrem sporter så jag är ganska välbekant av adrenalinet och känslan är i princip detsamma.


Jaha men då är det en helt annan femma, då är det inte helt omöjligt, och är det sant så är det coolt, men jag är ändå lite skeptisk, det låter ändå lite "extremt" att kunna frigöra adrenalin på beställning. Det kan ju vara så att du upplever det enbart rent psykiskt på ett sätt jag inte riktigt vet hur jag ska förklara... eller kanske att du av någon anledning får samma känsla av endorfiner eller liknande.

Myksa:

Detta kan man höra de flesta transformatorer


Jag vet precis vad du menar, men det av transformatorer är inte samma som med tv. TV = hög ton, transformatorer en distinkt (ibland mycket) lägre ton än den jag pratar om. Sen finns det ju också väldigt uppenbara brummande lysrör som mer eller mindre alla lägger märke till.

Myksa:

Jag har fått samma känsla när jag gör hörseltester och till slut blir det inte direkt att man hör ljudet utan men bara "märker" eller känner det


I mitt yrke krävs det att man tar ett nytt läkarintyg vartannat år - vilket innebär hörseltest vartannat år. Och jag känner igen det du skriver. Det känns som att det hörs, men ändå inte helt säkert. Jag brukar trycka för att jag ju hör, och jag har aldrig fått påpekat att "du tryckte när det inte var någon ton". Det enda jag fått påpekat är att jag har aningen nedsatt hörsel på vänster öra, men ändå inget märkvärdigt. Dock så kan det man får höra vid hörseltest inte jämföras med den känsla jag får av tjock-tv. Bara för att få det sagt och klargjort.

[love]
Kan också höra elektronik ibland, speciellt mobilladdare. Kan ibland inte ladda mobilen under natten för jag hör hur den susar.

Ibland kan jag också få väldigt ont typ handleder, armveck eller knäskålarna, men jag kan inte beskriva smärtan och jag kan inte heller riktigt lokalisera vad det är som gör ont och varför.

Är inte åksjuk eller sjösjuk på något vis, men står/sitter framme på en båt och ser där båten delar vattnet mår jag ofattbart dåligt.