Forumet - Kontraster

Kontraster

159 0 20
Kontraster.

I en världsdel dör det cirka 1människor/sekund av undernäring. De har ingen mat och slår ihjäl varandra för att få en bit bröd.

I sverige har vi folk som far illa och tom. dör pga att de inte vill äta.

Nu vänder jag mig till er med ätstörningar: Vad fan är erat problem? Stoppa maten i munnen- tugga och svälj det är itne svårare än så och är en grundläggande egenskap hos ALLA ORGANISMER PÅ JORDEN.
Min personliga åsikt när min kusin drabbades av ätstörningar var att jag hoppades hon skulle fatta vilken patetisk människa hon var.

Denna uppfattning hänger med mig ännu 3år efteråt.

Slutfråga riktad till er med ätstörningar: Vad är det som är så svårt??? konstruktiva svar föredras

//Mvh Krille [smile]

Spana också in:

Alltså.. de prioriteras som en viktig tanke i hjärnan för bekräftelse kanske, och så blir det som ett monster som förföljer dem.

Även när de vill bli friska.

Vad beror det på?

Det vill jag veta.

Jag vågar inte spekulera. Då får man spö

Det ligger kanske undermedvetet?

sneda självbilder. så långt bort ifrånmig själv som möjlgit är bra. Kanske så typ
massgrav:

Då kallar man det svält och skickar fina gamla kläder åt dem.


Nej, svält är när människor inte äter för att det inte finns mat. Självsvält är när människor inte äter trots att det finns mat. Notera gärna att förekomsten av mat är det som utgör skillnaden mellan de båda.
Pakanajuhla:

Känns ytterst tveksamt att det förekommer utanför västvärlden alls faktiskt men jag har egentligen ingen aning. Vart hörde du det?


Nämns lite snabbt på svenska wikipedia, har läst längre (och mer pålitliga) texter om det men kan verkligen inte rota fram någon nu. I och med att psykologiska effekter av självsvält innebär ett avtrubbat känsloliv så är det väl inte så jättekonstigt.