Forumet - Konversationsämnen.

Konversationsämnen.

1588 0 6
Tråden har 6 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Namn (en bra första grej att kunna om någon)
Födoplats, nuvarande boende (vilken stad, hur det kommer sig att den bor där/flyttade dit))
Utbildning, ambitioner (vad/var pluggar den? vad har den för ambitioner? vad tycker den om institutionen/lärarna/kurskamrater/atmosfären på stället)
Arbete (vad den jobbar med/skulle vilja jobba med, om den trivs på arbetsplatsen/med kollegor/arbetsuppgifter)
Drömmar (kanske vill den åka vattenskidor med delfiner i Nicaragua?)
Fritid (vad gör den på sin fritid? vad har den för intressen? film? musik? konst? böcker? osv)
Vänner (umgängeskrets, hur denna ser ut, vilka som består utav den, nära vänner etc)
Aktuella händelser, evenemang, happenings  (kanske ta upp och diskutera veckan stora rubrik, fråga om den var på den där Johhny Cash-konserten)
Anekdoter: dela med dig av dig själv genom att berätta anekdoter från ditt liv. stora som små; det ger en mer målande bild för den som lyssnar och ger er något att prata och reflektera kring --> flytande konversation)
Gemensamma nämnare: har ni en gemensam bekant? fråga om den andres relation till den. "hur kommer det sig att ni lärde känna varandra" osv. Spela med det du har att tillgå, och använd den information du får från svaren och bygg vidare. Ställ gärna frågor som tvingar konversationspartnern att utveckla sina svar. eller har ni träffats på en fest? fråga om vad den tycker om festen och rulla sedan vidare på det du finner intressant med personens svar)

Det här var väl ett par grejor man kan börja med, kanske. Försök att se till att allt hänger ihop. Skämta gärna då och då. Det ger lite nyanser till samtalet och livar upp. Var uppmärksam på konversationspartnerns gensvar och vad den tycker är intressant att prata om. 

Spana också in: