Forumet - KONY 2012

KONY 2012

723 1 34

Spana också in:

Kalla mig för cynisk, Världens värsta människa och allt vad det är men det enda den videon gör är att uppmärksamma det för oss personer på Internet och vi kan inte göra någonting. De som faktiskt kan göra något är väl medvetna om Joseph Kony och vill ha bort honom ögonaböj.

Det finns verkligen inte mer som den vanlige personen kan göra. De som har styrkor i området har inte tagit bort honom av en ganska uppenbar anledning; han har en armé. Ugandiska militären är inte tillräckligt stark eller tränad för det här. Även om de hade vetat vart han är någonstans hade de varit tvungna att övermanna det försvar han har. Visst, EU eller USA hade säkert kunnat skicka dit trupper och ta bort honom på ett nafs, men en sådant beslut kommer inte makthavarna fatta baserat på Internet-aktivitet. Uganda måste be oss om det eller svara "ja" om vi skulle föra det på tal.

USA har redan skickat dit folk som skall hjälpa ugandiska militären med sina metoder. Den här frågan har prioritet.
va negativa alla är. jag såg den här filmen tidigare idag, det var väldigt vacker och jag tycker ni bör kolla på den. sen får var och en se efteråt om ni tänker bry er eller inte.

jag förstår att alla som ser den kommer göra nånting efteråt, men ju fler som ser den och delar den, ju fler sprids den till. kanske ses den då av någon som faktiskt vågar satsa och kämpa mot det här.
nrg89:

Det finns verkligen inte mer som den vanlige personen kan göra.


Jo, lägga press på de som kan göra något åt det. De som skapat filmen uppmanar att man(i USA främst) skickar brev till regeringen. Att man sätter upp affischer för att öka allmänhetens medvetenhet. Om tillräckligt många vet om det och vill att något ska göras åt det så kommer det att göras något åt.
Fingerprints:

Ta det med en nypa salt. Tycker det är vettigt att folk engagerar sig i sånt här. Faktiskt.


tycker det som är skrämmande är folk inte verkar kunna ta sånnahär filmer med en nypa salt. liks, verkar som att allt som krävs är ett youtubeklipp med fin musik och gråtande barn och sen så förespråkar halva befolkningen att vi ska starta ett invationskrig mot afrika eller w/e?
Tickstart:

vägrar kolla, kan nån summera plotten?


någon rebellgrupp i afrika som använder barnsoldater (omg!!!? )som det är jättesynd om. och om man spammar "KONY2012" överallt på hela internet så kommer det få dom att sluta... på något vis. och så ska man donera pengar till deras välgörenhetsorganisation (där typ 70% går till "administrativa kostnader" och resten till ugandas armé typ(vilka inte heller är jättesnälla)). och så klagade de på hur egoistiska USA är för att de inte vill skicka trupper till uganda. och lite sorglig musik ovanpå det.
Nintendos BFF:

ycker det som är skrämmande är folk inte verkar kunna ta sånnahär filmer med en nypa salt. liks, verkar som att allt som krävs är ett youtubeklipp med fin musik och gråtande barn och sen så förespråkar halva befolkningen att vi ska starta ett invationskrig mot afrika eller w/e?


Äsch, jag tycker att det är bra att de visar alla svenskar (och andra i-länder)vad som sker i andra länder då vi är absurt blinda för sånt här där vi trallar runt i vårat lagom-är-bra-liv.