Forumet - Kony 2012

Kony 2012

303 0 3
Ni har säkert redan blivit bombarderade med information om en viss Joseph Kony och hans Lord's Resistance Army, samt alla de brott mot mänskligheten han har begått... och i princip all information kommer från en lobby/aktivist-grupp som heter Invisible Children. Jag tänker inte gå igenom vad som sägs i deras material, det kan ni enkelt kolla upp själva genom att bara söka efter "Kony 2012" på YouTube. Deras 29-minuters informationsfilm ger en bra överblick om Invisible Children (iaf bra överblick över det de vill att man ska se). Jag antar dock redan att många av redan känner rörelsen någorlunda eftersom det postas om det precis överallt.

Blev förvånad när jag såg att ingen verkar ha skapat en tråd om det här fenomenet här på UM än så jag tar härmed min trådskapar-oskuld och gör en tråd om detta. Jag vill bara hävda att det är viktigt att höra information från flera källor innan man direkt antar att Invisible Children är en hederlig organisation med enbart goda syften.

Nedan är några länkar som jag rekommenderar till alla som är intresserade:

http://visiblechildren.tumblr.com/
http://latimesblogs.latimes.com/world_now/2012/03/uganda-kony-2012-reaction.html
http://www.reddit.com/r/politics/comments/qm349/why_the_kony_documentary_and_inv...
Tråd finns samt tro inte på allt som sägs.
T.ex hår pengar till Ugandas armé som har barnsoldater, våldtar kvinnor och barn samt mördar. Kony har inte ens varit i Uganda de senaste 6åren.

Men som sagt, tråd finns, kolla relaterade trådar här under (är på mobilen och skriver)