Forumet - Koppar spiral, ont?

Koppar spiral, ont?

4831 1 27

Spana också in:

Nintendo:

Fast bara man googlar lite får man ju upp en massa hemska skräckhistorier om hur jävla ont det gör


har inte googlat [blush] men vet att det gör jätteont för vissa, men det är väl bara under själva insättningen? för när den väl är på plats ska den ju inte kännas och då tror jag inte det gör ont längr.
Semi:

Se bara upp så att du inte går i närheten av vägguttag.


[rolleyes]

veryyoungmum:

Har hört från vissa att det gör ondare att sätta in spiral än ha förlossningsvärkar och det vill jag INTE va med om :p


Det har jag mkt svårt att tro på. Personligen har jag aldrig hört att det skall göra speciellt ont alls med spiral.

Lycka till med ungen och lycka till med att inte få en till unge.
Satte in min hormonspiral (som jag dessutom rekommenderar då den avstannar mensen helt och inte får en att blöda mer som kopparspiralen kan göra!)för lite mer än ett år sedan nu! Man gör en mätning av hur lång livmodern är och sen sätter dom in själva spiralen. Dom har ett verktyg som går ut i äggstockarna när dom mäter. Den går ut i ett T ungefärligt.

Mätningen gjorde mest ont tyckte jag men både mätning och insättning går på 1 sekund. Jag ska inte ljuga, det gör skit ont. Som en menssmärta upp till 1000. MEEEEN! Det gör så ont i mindre än 1 sekund... Jag tycker absolut att det var värt det! Ingen mens, allt för 1000 kr (om du inte är ung nog för att gå på ungdomsmottagningen såklart, annars gratis), 5 år.... Hurra??

Jag hade lite kramper i ca 3-4 dagar efteråt som var jobbiga... Blödde i 3 månader som sen gick ut i ca 6 månader sammanlagt där jag blödde jätte lite. Nu när det är över tycker jag fortfarande att det är värt det för man kan ha sex med tampong i!!

Hoppas att det har varit till hjälp! :)
Dan_the_ironman:

Det beror på vilket län man bor i tror jag.


Okej, jag kommer från skåne och gjorde det i Malmö... Men skulle tro att det var gratis på alla UM, varför skulle det vara skillnad på det egentligen :) Men kolla först är det ju som gäller! Annars är det 1000 kr för 5 år, billigare än så är svårt att hitta för så lång period! :)