Forumet - Korea inför spelförbud

Korea inför spelförbud

382 0 24
Aftonbladet

Korea inför spelförbud

Myndigheter vill reglera ungdomarnas spelvanor
En ny lag har godkänts i Sydkorea.
Snart kommer det vara olagligt för alla under 15 år att spela spel mellan midnatt och klockan sex på morgonen.


Myndigheterna i Sydkorea blir allt mer oroliga för ungdomarnas spelvanor. Anledningarna heter bland annat ”Starcraft” och ”World of Warcraft”. Det hävdas att tre av tio vuxna och 26 procent av unga spelare är ”sjukligt beroende”, enligt The Escapist. Onlinespelande har av många börjat betraktas som ett allvarligt socialt problem.
Drabbar spelare under 15

Till dem räknas uppenbarligen den sydkoreanska regeringen. Förra veckan klubbades nämligen en ny lag igenom som förbjuder alla under 15 år att spela spel mellan midnatt och klockan sex på morgonen. Tidningen The Chosun Ilbo förklarar att det fortfarande råder viss oenighet om vilka spel som ska omfattas av lagförslaget.

Kulturministeriet säger att det bara bör gälla onlinespel som spelas på datorer, medan familjeministeriet insisterar på att alla plattformar borde inkluderas.
Avvänjningspiller

Tidigare sydkoreanska åtgärder inkluderar bland annat avvänjningspiller och specialdesignade program som stänger av datorn efter en viss tid.

Myndigheternas hårda linje är uppseendeväckande. Samtidigt som de vill begränsa spelandet betraktas ”Starcraft” som den inofficiella nationalsporten i Sydkorea. De största e-sportspelarna är stjärnor.

För att lyckas på den nivån krävs att man tränar runt tio timmar om dagen.

Spana också in:

Tobbish:

Men övriga deltagare i turneringar runt om i världen tackar väl sin lyckliga stjärna! [rolleyes]


Ja verkligen. Dom där koreanerna gör sig verkligen förtjänta av sitt korskontinentala rykte (i brist på bättre benämning). Kom ihåg när jag lirade SC3 betan. Hälften bestod av koreaner och dom piskade upp en så jävla hårt. Inge roligt tillslut.
folk är så jävla känsliga. det handlar om några miljoner små, gula p14 som inte får spela starcraft mitt i natten. oavsett vem som fattar beslutet så är det rätt givet att det inte är nyttigt för nämnda p14 att spela starcraft hela jävla tiden, och således rätt beslut att ta, oavsett vem som tar det. när jag var ung så sysslade vi inte med starcraft, då var det hembränd sprit och promiskuitet som gällde. ungdomar nu för tiden saknar helt perspektiv.

bättre förr, osv.