Forumet - >Kort moralisk påhittad situation

>Kort moralisk påhittad situation

803 0 7
Hej!

Om man kunde se på ett foster i magen i det tidiga stadiet typ runt vecka 10 att barnet skulle få en funktionsnedsättning typ downs syndrom etc.
Är det moraliskt fel att välja att göra abort då? 

Hur skulle ni ställa er i detta scenario? Väljer ni att fortsätta som vanligt även fast du vet att barnet kommer behöva "särbehandlas" på vissa plan och att det kommer kräva mer från dig som förälder. Eller väljer ni att i princip göra abort pga att barnet inte "blev" som ni "hoppats på" (förutsatt att ni förväntar er ett friskt barn).

Kom ihåg nu boys att en abort är en ganska tuff sak att gå igenom så det är inte bara att "göra aborten" för kvinnan.

Inga kommentarer

Senast ändrad 19 Jun 2020, 18:07 av Tai Lung
Tråden har 7 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Spana också in:

Jag tycker att det är moraliskt fel.
Om man personligen inte känner sig redo för utmaningen som det är att ha ett barn med en funktionsnedsättning så ska man nog inte behålla det. Jag har själv en relativt mild funktionsnedsättning, men bördan på mina föräldrar har genom åren varit enorm.

På samhällsnivå så tycker jag dock att systematisk abort av barn med funktionsnedsättningar blir ytterst problematiskt.
Jag vet inte hur ond och hemsk jag kommer att låta när jag skriver det här.
Personligen tycker jag inte att det är moraliskt fel om båda föräldrarna gått med på det, ett gemensamt beslut. Jag vet inte hur det är att uppfostra ett barn med funktionsnedsättning, men om föräldrarna känner att de verkligen inte kan hantera det så borde det vara helt OK för dem, för allas bästa.