Forumet - Kortfilmer i Mobilen för Asylsökande

Kortfilmer i Mobilen för Asylsökande

191 0 0
​​http://svt.se/2.33919/1.1853140/kortfilmer_i_mobilen_for_asylsokande?lid=puff_​1853166​&lpos=rubrik

Utdrag av artikeln nedan. på länken kan ni se filmrepotaget.

"Information till nyanlända asylsökande kan i framtiden levereras i deras mobiler.

Korta prototypfilmer gör vid Umeå universitet av studenter som går Digital mediaproduktion. Migrationsverkets Jonny Jacobsson i Vilhelmina tror på idén:
- Detta kan säkert i vissa sitauationer eliminera irritation bland de asylsökande. Det kan till exempel handla om hur man använder utrustningen i tvättstugan, och tack vare att det kommer i mobilen kan den användas var som helst.

Eftersom filmerna som hittills gjorts inte är helt klara ser man materialet som prototyp.
-Det är kul att ha en riktig arbetsgivare att arbeta emot, och det är en utmaning att göra en film som ska funkar för alla, oavsett varifrån man kommer, säger Tina Vesterlund, en av de studerande.
"

Vad ska man säga om det här egentligen? ska alla nyanlända invandrare få rätten till en helt ny kameramobil för att kunna lära sig hur det svenska samhället ska fungera, eller tycker du som jag, att det är vedervärdigt att invandrare ska få en splitterny kameramobil när dom sätter foten innanför landet medan folk som bott och betalat skatt här i alla tider och som kanske inte ens själva kan beskosta en själv ska få vara utan?

Tråden har inga svar… än.