Forumet - Kosmetiktråden

Kosmetiktråden

5067 4 112

Hej, hallå och välkomna!

Här i tråden kan vi snacka om lite allt möjligt som rör ämnet kosmetika. Ställ frågor, recensera produkter, dela med er av smink ni gillar, sprida kunskap och allmänt diskutera och dela med sig kring saken. Allt från teater- och konst-make up till den mer vardagliga typen.

(^______^)=b

Spana också in:

det finns en del trix för att skapa en illusion av tätare och mer fylliga ögonfransar. det som behövs är egentligen bara en push liner-borste (eller vilken borste som helst som är relativt liten, ganska kompakt, men mjuk, och har en rak, liksidig tipp) och något typ av puder i önskad färg (ögonskugga, brow powder etc). färgen bör vara så att den går ihop med den naturliga ögonfransfärgen eller som passar ihop med eventuell mascara osv. sedan applicerar man skugga på borsten, slår lätt av överflödig produkt och "trycker upp" borsten med pudret på övre ögonfranslinjen. så fortsätter man så tills hela fransraden är sminkad.

om man vill skippa mascara, men ändå få mörkare, mer markerade ögon, finns det knep för det med.  jag brukar alltid rekommendera att man använder en ögonfransböjare i syfte att öppna upp ögonen. sen tar man en  liquid eyeliner, dra tippen på linern över både under och övre ögonfransarna och på så vis få färg på dom, utan den där "mascariga" finishen. ett ganska bra vardagligt knep för den som vill fylla i glesa ögonfransar, men som inte vill att det ska vara uppenbart.


sicilianmind: Vill lära mig att lägga en cateyeliner, det är så jävla snyggt. 
det är inte så svårt, även om själva tippen kan behöva övning. det bror på hur van man är vid eyeliner i vanliga fall. sedan beror det också på din ögonform. hur man lägger en en katt-liner skiljer sig åt vid t.ex asiatiska ögon och hooded eyes.

En vanlig dag när jag använder smink:
Använder eeste lauders bb-cream, det bästa sminket jag använder! Lägger det som bas, brukar sen använda ett puder (av isadora utan skimmer) att skugga fram tydligare kindben, och ibland lägga rosa skimmer uppe på kindbenen. (använder faktiskt en rosa ögonskugga till detta)
Böjer ögonfransar och målar tunt lager med  Maybelline false volume express. 
vanligt lypsyl på läpparna. 
Om jag sminkar mig extra så brukar jag även måla till eyeliner med maybelline masterpiece.
Om jag vill skugga tycker jag att Make up stores svarta ögonskugga är bäst, faller inte ner och lägger sig på kinderna. 
Oftast är jag osminkad. 


Chibibbi: sedan skulle jag vilja tipsa ALLA som sminkar sig att lära sig grunderna i färgteori och vilken textur (flytande, krämig, puder) som passar ens hy. sådant är viktigt och kan påverka resultatet enormt.
Verkligen!! Det allra bästa är faktiskt att gå till en valfri smink-affär och fråga efter hjälp att få tag på rätt färg och bra produkter. Jag har alltid använt olika foundations och puder förut och har bara skadat huden mer och behövt mer smink. Foundations blir kladdigt och man kan se flott ut, och därför kladdar man på puder och belastar huden ännu mer.
Att börja använda en bb-cream med färg i är nog det bästa jag gjort, använder eeste lauder (kostar 380kr men håller länge och inte alls lika jobbig för huden) man behöver bara en liiiiten liten klick som man sen kan smörja in på huden likt en hudlotion i konstistens. Det märks knappt att man har krämen i ansiktet! 

Angående produkter, kan jag rekommendera Bobbi Browns corrector och creamy concealer. jag har personligen haft lite problem med lila ringar under ögonen och i det inre hörnet på ögonen. med bobbis produkt försvann dom helt och man ser definitivt mycket piggare ut.

färgerna jag använder är:
corrector: light bisque
concealer: ivory

ett plus är att man får med ett setting powder till concealern, vilket gör att det håller längre. go'a grejor.

Ska öva på det idag faktiskt. I övrigt har jag har almond eyes.
Chibibbi:
det är inte så svårt, även om själva tippen kan behöva övning. det bror på hur van man är vid eyeliner i vanliga fall. sedan beror det också på din ögonform. hur man lägger en en katt-liner skiljer sig åt vid t.ex asiatiska ögon och hooded eyes.