Forumet - Kost

Kost

926 0 8
Hej alla på Ungdomar.se! Nu är det så att jag har gymmat i ca 5 månader med resultat. Det är inga problem för mig att gå till gymmet varje dag eller gå ut och springa. Men min kost är inte den bästa då jag smygäter skitmat och andra produkter som är bombat med socker... Jag skulle vilja hålla mig till någon slags diet så jag vet exakt vad jag ska äta eller en plan över vad jag ska äta. Mitt främsta mål är att gå ner i vikt men också för att bygga lite muskler :) Har ni några tips eller förslag ? 

Inga kommentarer

Tråden har 8 svar. Sortera efter:

Spana också in:

Av egen erfarenhet går det hela mest ut på att på jämnt blodsocker genom att äta rätt livsmedel. Då kommer du inte vara sugen på socker och det dåliga fettet på samma sätt. 

Om jag ska häva ut mig massa bra saker: Fiberrik havregrynsgröt, ägg, naturella frön, naturella nötter, naturell lättyoghurt, lättmjölk, fullkornspasta, matvete, quinoa, bulgur, grönsaker (allt), två frukter per dag högst, alla möjliga bönor, olivolja, kokosolja, om du är köttätare: lax, kyckling, torsk, makrill, sill..

Ja. Allt i lagom mängd. Skaffa en gramvåg om du äter något med mycket energi, t.ex. nötter, och väg upp en lagom kalorimängd. Det springer snabbt iväg med energirika livsmedel men det betyder inte att de är onyttiga. Ät dig mätt, men fundera även om det är rimligt att du är hungrig vissa gånger. Ibland är det hormoner i kroppen som spökar sedan tidigare ohälsosam kost.

Undvik: Rostade/saltade nötter, smaksatt yoghurt (tillsatt socker), mellanmjölk och uppåt (mättat fett=dåligt fett), vit pasta (snabba kolhydrater), vitt bröd, alltsnacksduvet, rött kött (mättat fett), bacon (transfetter) osv.

Kolla på innehållsförteckningen. Undvik allt med socker i innehållslistan. Det är galet mycket som innehåller det: vissa fullkornsbröd, färdiga frysrätter, köttbullar, ketchup. Det som står först i innehållslistan är det som det finns mest mängd av. Undvik också produkter med t.ex. vetemjöl utan ta fullkornsvarianter.

Känner att det finns hur mycket som helst att säga. Är lättare om du har frågor.


Jag skulle helt ärligt inte rekommendera en diet men typ olika saker man kan göra för att håla sig ifrån skiten. Så ät ordentliga måltider för annars kommer suget. Införskaffa sockerfria tuggummin , ta en frukt, drick vatten när du blir sugen. Kolla hur mycket pengar du lägger på skitmat varje månad och inse hur mycket det blir på ett år och hitta något du kan spara till och lägga de pengar du skulle spara på den saken. 

Annars kan man ju testa LCHF... :/