Forumet - Kost 13 åring?

Kost 13 åring?

1219 0 2
Hej! Jag är en hyfsat aktiv tjej som brinner för innebandy. Jag mår bra av all sorts träning och jag känner hur jag utvecklas och blir en så mycket bättre spelare, men något som jag inte kan släppa är min kost. Jag har ännu inte hindrats av vad jag äter genom fettma eller trötthet, men jag mår psykiskt dåligt av att veta att jag äter skräpmat, om ni fattar. Jag äter pizza/hamburgare/etc 1-2 ggr i veckan, övriga dagar är det dock ganska mke sallader. Godis/chips är det jag helst vill bli av med, nu köper jag godis för ca 100kr i veckan, under skoltid. Om jag inte får i mig sockret blir jag arg/ledsen/trött och presterar sämre på lektionerna.Jag är 13 år, tjej, 169cm och pendlar mellan 50-55kg. Idag väger jag 50, om 2 veckor kan jag väga 55. Jag har jävligt lätt för att påverka min kropp. En vecka med hårdträning och det syns på ben/mage, en vecka utan ett ända träningspass och det syns. Jag är inte överviktig, mina kilon är framförallt muskler.Det jag har försökt komma fram till är att jag vill ha kosttips, kanske ngt slags veckoschema? Det som jag helst vill bli av med är mitt godisberoende, känner att det kanske kmr hindra min utveckling ;(
Låter lite som att du har byggt upp ett litet sockerberoende som många gör under skoltiden då du säger att du blir arg/ledsen/trött och presterar sämre utan socker.
Jag skulle tipsa om att ta med en frukt till skolan istället då fruktsocker är nyttigare och ger mer energi till kroppen. Och om du vill äta mindre pizza och hamburgare kan du testa att välja vegetariska alternativ av maten då de oftast är nyttigare.
hoppas detta är till lite hjälp