Forumet - Kräkas av svält?

Kräkas av svält?

3084 1 12
Svält och svält men om man äter max 300 och börjar minska mot 100 kcal om dagen under en tid, kan man då kräkas pga det? Jag gjorde nämligen det. Kom bara grönt och gjorde så sjukt ont (antar att det var galla). Innan hade jag mått lite illa och haft lite "kramper" i magen, särskilt när jag lagt mig så det hör väl ihop. Det har jag dock upplevt tidigare när jag ätit mindre. Är det någon som upplevt något liknande?

Spana också in:

decemberbarn:

kan man då kräkas pga det?


Ja, av massa olika skäl. Allvarlig näringsbrist och långt gångna ätstörningar har en massa följder - du kan få magsår, yrsel, tarmvred, gallsten et cetera som alla kan orsaka kräkningar. Sen kan ju stress och ångest i sig ge kräkningar.

Sen rekommenderar jag skarpast att du äter något, åtminstone lite mer än vad du gör, samt att du tar kontakt med läkare eller anorexi- och bulimikontakt. Den nivån av självsvält du utövar nu kan vara livsfarlig. De på ab-kontakt är erfarna och vana vid din typ av bekymmer (alla som jobbar där är personer som tidigare haft ätstörningar om jag förstått saken rätt), som sagt, du borde verkligen kontakta dem.
Jodå, nog kräks man efter ett tag av självsvält...du bör äta NU! Ta lite fil eller yoghurt det brukar vara bra...ät inget kryddstarkt eller hårdsmällt då kommer du bara kräkas..Du mår ju uppenbarligen inte bra av att hålla på så som du gör så människa, ta dig lite fil! Ingen lågkalori eller konstgjord utan riktig fil. Det kommer bli bättre..ät inte så mycket de första gångerna för då kan du kräkas. Ta litegrann kanske var tredje timme? Om du är snäll mot dig själv och börjar äta t.ex soppa och lättsmälta saker i framtiden kommer du må mycket bättre..