Forumet - Kräva samtycke för religiös omskärelse?

Kräva samtycke för religiös omskärelse?

2428 0 64

Av medicinska skäl vill Läkarförbundet skärpa reglerna för kulturell och religiös omskärelse av pojkar i Sverige. Det ska bara få göras efter samtycke från pojken.

Är det rätt att vänta tills pojken har blivit äldre och kan välja att avstå ifrån denna omskärelse?

Senast ändrad 28 Jan 2014, 09:16 av André Vifot Haas

Varför måste det heta ''religiös omskärelse''?

Det betyder ju i praktiken att om jag skulle vilja omskära mitt potentiella barn i framtiden så måste jag vara religiös för att få göra det, alternativt pga av medicinska skäl.

Varför ska religiös tro särbehandlas och ha exklusiv rätt att kränka barns rättigheter? det borde vara totalt förbjudet om det inte sker av medicinska skäl eller om personen är över 18 år. Ingen annan får göra det så varför i helvete ska religiösa få göra det? Snacka om orättvist. Stackars barn.

INGEN bör få omskära sig förän de blivit 18 ÅR GAMMAL, med undantag om omskärelse krävs för medicinska skäl.

Spana också in:


time: För att religiös omskärelse görs av religiösa skäl och medicinsk omskärelse görs av medicinska skäl. Alt: Duh.

Min poäng var att det istället borde heta ''Trosomskärelse''

Ex. Om jag tror och är övertygad om att barn som inte omskär sig får spendera sin tid i kokande spaghetti-sörja efter sin död så bör jag kunna omskära mitt barn utan samtycke eftersom det då är min trosuppfattning.

its muh faith u cant take dat


shatter: tycker detsamma om till exempel dop också. Men omskärelse är såklart vikitgast att diskutera, helt fel utan samtycke från individen tycker jag.
En skillnad är dock att dop bara är en rituell handling. Omskärelse är en handling som har en fysisk påverkan på barnet. Att någon häller några droppar vatten på ditt huvud skapar inga komplikationer och det är inget fysiskt ingrepp. Men att skära bort delar från ens kuk är ett fysiskt ingrepp som dessutom är förbjudet. det är enbart religionen som av en excklusiv rätt att misshandla barn.

Patrick:
En skillnad är dock att dop bara är en rituell handling. Omskärelse är en handling som har en fysisk påverkan på barnet. Att någon häller några droppar vatten på ditt huvud skapar inga komplikationer och det är inget fysiskt ingrepp.
är precis därför jag tycker att frågan om omskärelse är så mycket viktigare. 
Dop kan jag leva med att andra tvingar sina barn genomgå, men om jag får barn så ska hen inte döpas utan hellre att barnet bestämmer själv om hen känner att hen ville i högre åldern.

dazed:

Jaha vad spelar det för roll?

Visst är du medveten om att omskärelse på barn som inte sker av medicinska skäl är ett fysiskt övergrepp? De strider mot Barns Mänskliga Rättigheter.

Fast det är inte HELT sant. Därför att det gäller inte religiösa människor. Religiösa människor står över de mänskliga rättigheterna i denna fråga. Dom får en exclusik rätt att begå övergrepp mot barn.

Antingen förbjuder man ALLA människor att begå övergrepp mot barn, eller tillåter man ALLA människor att begå övergrepp mot barn.

Jag föreslår: Inte en jävel ska få begå övergrepp mot barn. De troende kan köra upp sin tro och rätta sig efter att de inte har rätt att begå övergrepp mot barn bara för att deras tro säger det.