Forumet - Kräva stipendium när jag bytt skola?

Kräva stipendium när jag bytt skola?

539 0 2
Hej!
Det är så att jag under ett år gick på en gymnasieskola som jag nu i höst bytt från, vilket berodde på att programmet från början var fel, och sedan spelade en rad andra faktorer in som gjorde att jag inte ville gå kvar där. Under skolavslutningen som hölls digitalt delades stipendier med ett fint värde ut, och jag och mina två tjejkompisar fick tilldelat varsitt. Att vi inte kunde ha en traditionell "fysisk" skolavslutning resulterade att vi inte fick våra stipendier direkt i hand utan de skulle istället skickas hem till oss. 
   Jag gick under sommarens gång och väntade på att det där stipendiet en dag skulle ligga i brevlådan, men ingenting. I ungefär mitten av sommaren skrev jag till mina kompisar och frågade om de möjligtvis fått hem sitt. 
   Då visade det sig att en av de visst hade fått hem sitt några veckor efter skolavslutningen medan jag och min andra kompis ännu inte hade fått något, inte ens information om hur det låg till. Jag kontaktade min tidigare mentor på skolan jag gick på och frågade om hon visste vad det kan bero på, men hon kunde inte ge mig ett klart svar innan skolan hade kommit igång.
   Jag kommer och tänka på stipendet då och då och idag bestämde jag mig för att skriva till min mentor igen och höra hur det ligger till. Jag kan själv tycka att jag måste verka otroligt otålig, men jag har då ändå rätt att veta varför det dröjer så, och varför vissa har tagit emot sitt men andra inte? Kan det bero på att jag har bytt skola, har jag då rätt att kräva det stipendie jag tilldelades personligen för min insats? Det vore en lögn och säga att summan inte spelade någon roll, men har man gjort bra ifrån sig och belönas för det för att belöningen sedan ska tas ifrån en, det tror jag inte att det är någon som accepterar så lätt. 

Önskar er en trevlig helg! Glad

Inga kommentarer

Senast ändrad 29 Aug 2020, 12:11 av Cyendres
Tråden har 2 svar. Sortera efter:
Varför kontaktar du inte skolan?