Aviseringar
Rensa alla

Krav Maga


Känns svårförklarat, du märker när du börjar?


   
SvaraCitera

Han_som_missa:

Jag frågar inte direkt om råd utan hur det är att utöva.

men de märkeru väl?[cute]


   
SvaraCitera

farbror gugge:

jaha x) men varför skulle han behöva fråga om råd på ett forum då?

Vet inte.


   
SvaraCitera

Buddah:

variabel: Speak you fool!

[party]

farbror gugge:

tycker det är ganska töntigt att spendera en massa timmar av sitt liv på att lära sig "självförsvar" x)

du har testat krav maga och kan alltså uttala dig?

Han_som_missa:

Någon som utövat/tränat detta som har lust att delge lite info om hur det är att utöva??

jag kan ju bara prata med borås självförsvar som utgångspunkt. har tränat i ett år första terminen 2,5 timmar per vecka och terminen efter 5 timmar per vecka då jag körde både nybörjarpass och fortsättarpass. är kort kille och har haft "motiverad paranoia" i större delen av tonåren vilket satt spår som otrygghetskänslor i vissa situationer. dessa har bytts ut mot att jag känner mig mer säker och som att jag kan hantera hotfulla situationer på ett bättre sätt samt att jag ~vet att jag kan försvara mig så mycket som min kropp tillåter tack vare krav magan.

Om du är ute efter bra träning är det ett utmärkt val, det är sjukt roligt och känns meningsfullt. Det är fokus på attityd, taktik och teknik, vilket innebär att det viktigaste är att explodera och vara aggressiv om det behövs, även att lära sig känna igen och undvika hotfulla situationer. teknik kommer i andrahand, viktigaste är att reagera på något icke panikartat sätt. Ingår försvar mot kniv, pistol, tillhyggen som basebollträ eller annat, stressträning (typ att stå i mitten av 10 pers som slår på en med handskar), markkamp, närkamp, scenarioträning/rollspel mm. fråga på [y]

presentationsvideo borås självförsvar

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Han_som_missa:

ska snart börja lära mig

ah, du ska köra militära varianten? då är det mer fokus på att döda 😛 civila är fokus på självförsvar och lite försvar av annan ex. flickvän.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

variabel:

då är det mer fokus på att döda

Det är ändrat. Våran tränare är specialist på den civila varianten så vi kommer att köra den som man kör civilt. + försvara andra.
(men det kommer ocskå finnas vissa inslag på att döda också)


   
SvaraCitera

variabel:

du har testat krav maga och kan alltså uttala dig?

menade inte att jag tycker att just krav maga är tråkigt, utan att det käns stört onödigt att spendera massa pengar och åtskilliga timmar av sitt liv för att lära sig att försvara sig mot att bli överfallen, eftersom att det ändå är väldigt liten chans att det händer och jag tvivlar på att man klarar sig jättemycket bättre för att man har gått en kurst i självförsvar vilket fall.[cute]


   
SvaraCitera

Jag tränar det och enligt mig är det jävligt skoj, dessutom är det ett väldigt enkelt system att lära sig.

var är det du har tänkt att börja? "vanliga" självförsvarskurser är typ skit. Om du har möjlighet till att börja på en riktig akademi, så gör det. Till exempel Krav Maga Academy (IKMF - International Krav Maga Federation). Anledningen till det är att inom dessa typ av akademier så är instruktörerna rätt högt upp i graden. Vanligtvis brukar dessa ligga på Expert, den som lär ut där jag tränar har Expert 4.


   
SvaraCitera

Att kalla Krav maga självförsvar är som att kalla Volvo s70 för lyxbil.
Fokus är att skada motpart innan denne skadar dig.

Från börjar utvecklat av IDF (Israeli defence forces), för att kunna lära soldater att slåss i trånga utrymmen mer kroppsskydd mm.
Krav maga är dock jävligt roligt, och har man en bra instruktör så kommer man jävligt långt på kort tid. Mycket i krava maga är baserat på hur kroppen reagerar i stressade situationer till skillnad från t.ex. systema och judo.

En ganska stor skillnad mellan krav maga och t.ex. judo är att det är inga fancy sparkar och stridsställningar. Här är det kötta och idioti som man kommer jävligt långt med.


   
SvaraCitera

farbror gugge:

utan att det käns stört onödigt att spendera massa pengar och åtskilliga timmar av sitt liv för att lära sig att försvara sig mot att bli överfallen

är ju upp till var och en. jag vet iaf att jag har större chans att försvara mig eller någon jag bryr mig om mot en eller flera personer nu än vad jag skulle haft för två år sedan. tycker definitivt det varit värt pengar och tid att göra något roligt som jag fått ut sjukt mycket av.


   
SvaraCitera

Man lär sig bäst av att vara med i slagsmål.


   
SvaraCitera

Pure_Uncut:

Man lär sig bäst av att vara med i slagsmål.

Här var vi hårda då. I ett vanligt rallarslagsmål är det alltid den som är dummast/vill vinna mest som vinner. Möter man däremot någon som har någon sorts kunskap att spöa folk så vinner oftast den personen. Träning ger övning som man säger. Övar man något en en lugnt och fin miljö, är chansen större att man gör rätt i en stressad situation.


   
SvaraCitera

tradet:

Möter man däremot någon som har någon sorts kunskap att spöa folk så vinner oftast den personen.

Beror vad du ser som kunskap, att stå och träna sparkar och slag på mitsar och sen aldrig träna på slåss blir de ju bara konstigt.


   
SvaraCitera

Att endast träna på mitsar ser jag som en otroligt nedsteg. att blanda mitsar (för att öva styrka i slag) och sedan öva på andra människor (för att dels lära sig slå på människor och lära sig ta stryk helt enkelt.

Finns exempel där felträningar gett ganska öderstigna resultat.
Polisen i tyskland har ju t.ex. få lägga om hela sin närkamp, då de brukar sluta slåss efter ett genomförande, alt. ge tillbaka vapnet till sin "angripare". I en stressad situation agerar man som man tränat, vilket blev lite jobbigt.

Sedan, vad menar du med att slåss? Är det att spöa ner fjortisar efter ett derby eller är det att bli sur på folk på krogen?


   
SvaraCitera