Forumet - krav på um-förbättringar

krav på um-förbättringar

22128 0 62

Razor:


Blink Du förnekar inte att det är kaos.

Hoppas den kommer bli bättre.
jag gillar kaos, så ser ingen anledning att förneka det. men det är skillnad mellan strukturerat, organiskt kaos, vilket är bra, och ostrukturerat, ineffektivt kaos, vilket är dåligt. att sökfunktionen inte fungerar är dåligt kaos. att "film" och "filmer" hänvisar till olika taggar är dåligt kaos. att taggar ersätter kategorier är, förutsatt att systemet är bra designat och modereras rätt, är bra kaos. eller det är inte nödvändigtvis ens kaos som så, även om det är så nu, men det är ett sätt för användare att organiskt påverka hur forumet ser ut och fungerar, och hur det används. och jag tror att nuvarande taggsystem faktiskt, med lite jobb, har goda förutsättningar att åstadkomma just det, på sikt.

Leijonsparf: jag gillar kaos, så ser ingen anledning att förneka det. men det är skillnad mellan strukturerat, organiskt kaos, vilket är bra, och ostrukturerat, ineffektivt kaos, vilket är dåligt. att sökfunktionen inte fungerar är dåligt kaos. att "film" och "filmer" hänvisar till olika taggar är dåligt kaos. att taggar ersätter kategorier är, förutsatt att systemet är bra designat och modereras rätt, är bra kaos. eller det är inte nödvändigtvis ens kaos som så, även om det är så nu, men det är ett sätt för användare att organiskt påverka hur forumet ser ut och fungerar, och hur det används. och jag tror att nuvarande taggsystem faktiskt, med lite jobb, har goda förutsättningar att åstadkomma just det, på sikt.
Okej jag förstår. Det krävs ett mått av frihet (kaos) för att det ska vara levande, kreativt o.s.v. men som du skriver behövs grundläggande struktur för annars blir det bara en soppa av det hela. Som tur är finns det en struktur, om än inte perfekt men det finns hopp för framtiden.