Forumet - Kriget i Afghanistan

Kriget i Afghanistan

1110 0 58
Sverige har soldater i Afghanistan för att bidra till säkerhet för det Afghanska folket och se till att mänskliga rättigheter följs. Soldaterna utbildar även deras polis och militär för att en dag kunna bli självständiga.

I min mening är det här det bästa bistånd vi någonsin skulle kunna ge ett land och är väl spenderade pengar och förhoppningsvis kommer Afghanistan bli ett bra land för dom civili människorna att leva i.

Vad tycker du om att Sverige har soldater i Afghanistan? Bör dom få vara kvar eller ska dom åka hem?

Svenska soldater i Afghanistan är

Sheriffen:

Dåligt (Du röstade på detta alternativ)


Sheriffen:

Sverige har soldater i Afghanistan för att bidra till säkerhet för det Afghanska folket


Vilket skämt. Svenska soldater är där för att gå USA's ärenden.

NATO bombar bröllop

Först och främst bör svenska soldater absolut inte under några omständigheter vara under natobefäl, de ska isåfall vara under FN-befäl och deras enda uppgift ska vara fredsbevaring, upprättande av sjukhus, stöd åt lokalbefolkningen.

Kriget har idag blivit ett mellan lokalbefolkningen och amerikansk natoledd flagg. Det är vidrigt, och många oskyldiga går åt under kriget, som utspelar sig precis som i Irak. Kampanjen handlar om terrorbekämpning - men våld kan inte bekämpas med våld, utan kommer endast leda till ökade oroligheter världen över. Det som händer nu är att även Sverige tar en aktiv part som en av dem som bidrar till en oroligare värld. Nu får vi för första gången på 200 år blod på våra händer.

OF 5:

då de är där under FN mandat.


Det är de inte.
Sedan 2007 är de under NATO mandat.

Spana också in:

OF 5:

fan vad efterbliven jag är[sad]


Typ ingen vet det. [zzz] Ungefär som när folk tror att NATO övade för fredsbevarande insatser när de övade i Norrland. Det var för krig, och det var en strategisk handling att visa att man har etablerat sig i nordkalotten, och det skedde under Rysslands nationaldag.
fistforfight:

Men förut leddes dem väl av FN men det är väl först på senare år det blivit NATO?


Det kan jag inte svara på, men det jag menar är väl att eftersom att de är där under mandat av FN så borde det inte spela någon roll om det är NATO som leder, eftersom att det är just FN som "valt" dem.

Jag är dock inte så insatt och håller fortfarande på att bilda mig en upfattning så.. =)