Forumet - Krigsflyktingar! Stannar ni i Sverige?

Krigsflyktingar! Stannar ni i Sverige?

609 1 48

OBS!!! Denna tråd är rakt av ämnad för krigsflyktingar. OBS!!!

Jag hade nyligen en konversation med en Somalisk thej som flydde från Somalia pga kriget, nu när kriget har lugnat ner sig så har hon och hennes familj bestämmt sig för att flytta tillbaka till Somalia, så min fråga är: 

När kriget har lugnat ner sig i ert hemland(respektive det land ni flydde ifrån), kommer ni flytta tillbaka dit eller plannerar ni att stanna i Sverige?

Stannar ni, eller flyttar ni hem igen?

Spana också in:


elverpigen:
om dina föräldrar sparkad ut dig på gatan och du gick till soc och sa hej jag är hemlös jag får inget jobb hjelp

skulle du också "få allting gratis på skattebetalarnas bekostnad". det är inget man gör för att det är kul, de jag pratat med vill inget hellre än att komma ut och göra rätt för sig.
Finns gott om människor som är hemlösa som inte får soc. För att ens komma i fråga för soc måste man vara helt barskrapad. Man får inte äga någonting.

Det ändrar dessutom inte på faktumet att dessa "flyktingar" får flera bidrag som inte svenskar får, skattefritt, utan krav på att söka jobb och om de skulle bli erbjuden ett jobb, men tacka nej till detta så får de ändå behålla sin ersättning. Förutom det så får de förtur på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden etc etc.

Ganon: Gäller ju dock inte för etniska svenskar.
Ahh nej, juste, dom har all rätt o sitta hemma på sina feta arslen, outbildade o skylla på att invandrarna tar alla jobben för att dom själva är "för fina" för att ta ett jobb på donken eller sitta i kassan på ica...
...
*facepalm*

elverpigen: de jag pratat med vill inget hellre än att komma ut och göra rätt för sig
Håller med här. Dom jag känner som gått eller fortfarande går på soc tycker inte att det är kul o ser det inte som att få allting gratis. Men det förvånar mig inte att det finns bortskämda okunniga skitungar som tror att alla som går på soc lever livet o bara njuter...
Hjärta

Storchen84:
Ahh nej, juste, dom har all rätt o sitta hemma på sina feta arslen, outbildade o skylla på att invandrarna tar alla jobben för att dom själva är "för fina" för att ta ett jobb på donken eller sitta i kassan på ica...

Se mitt föregående inlägg. Sen kanske du anser dig vara "för fin" för att jobba på donken eller på Ica, men jag kan garantera dig att de flesta arbetslösa inte tänker som du.

Ganon: utan krav på att söka jobb och om de skulle bli erbjuden ett jobb, men tacka nej till detta så får de ändå behålla sin ersättning
Du är så jävla full av skit att det är både vidrigt och pinsamt. Jag vet INGEN som gått/går på soc utan att ha krav på sig. Vet du inte vad du pratar om borde du göra dig själv och alla andra en tjänst genom att hålla käften, världen blir så mycket bättre då.
Hjärta