Forumet - Kriminalitet

Kriminalitet

737 0 15

Spana också in:


Snacka.org:
Och vem har skapat föräldrarna sådana som de är? Samhället. Föräldrar kan inte styra allt barnet gör, de är inte där 24/7. Barnen påverkas av andra barn, skolmiljön, tv, reklam, musik o.s.v. 

Jag är varken vänster eller höger, jag är både vänster och höger. 
Det där resonemanget kan dra hur långt som helst. T.ex. att förintelsen var "samhällets" fel eftersom det var synd om Hitler som hade det svårt hemma med en våldsam far, han var under en tid hemlös och blev nekad sin dröm att studera konst. Jag förstår att du menar väl med att vilja se strukturer och komplexiteten av alla bidragande faktorer men i praktiken så blir det som att du lyfter ansvaret från förövaren och lägger det på något vagt definierat abstrakt överhängande väsen i form av "samhället".

jessijess: Det där resonemanget kan dra hur långt som helst. T.ex. att förintelsen var "samhällets" fel eftersom det var synd om Hitler som hade det svårt hemma med en våldsam far, han var under en tid hemlös och blev nekad sin dröm att studera konst. Jag förstår att du menar väl med att vilja se strukturer och komplexiteten av alla bidragande faktorer men i praktiken så blir det som att du lyfter ansvaret från förövaren och lägger det på något vagt definierat abstrakt överhängande väsen i form av "samhället".
Observera att det jag skrev handlade om vad som bidrar till att unga blir kriminella. Vad de sedan gör som kriminella är deras personliga ansvar, tycker jag. Sen så skrev jag det där om omyndiga personer, myndiga har ett fullt ansvar för sina handlingar.