Forumet - Kriminlitet, vems problem?

Kriminlitet, vems problem?

863 2 23
Kriminalitet finns i alla klasser, bland alla religioner, bland alla kön, bland alla åldrar. Det är bara ett svenskt problem i Sverige, inte ett invandrarproblem (men låg social status och svårare att ta sig fram hjälper inte). Den enda gången det skulle vara ett invandrarproblem var om det gällde ett land där ursprungsbefolkningen är totalt fläckfri och inte ens får parkeringsböter medan de som flyttat in ba' går bananas.

Spana också in:


Zymba: Det är ett SAMHÄLLSPROBLEM och det beror inte på invandring, herregud. Vi har alltid haft kriminalitet, oberoende av invandring.
Hur kom alla samhälles problem till då?
När vi inte hade invandring så var det betydligt mindre problem som hände, det var för att Sverige hade en sån massinvandring som vi har nu, det enda man hör på nyheterna är att blattar håller på och stökar  i de orter som inte var så invandrartät som de är nu.
På 50-80 talet då det inte fanns så invandrare var det betydligt mycket bättre, kolla statistiken på de brott som skett mellan 50-80 talet, och jämför med år 2000 så kommer du se en mycket stor skillnad.

Fattar inte varför folk är så blinda och bara slickar aftonhoran .
Fattar inte varför folk är så blinda... klart som fan att kriminalitet kommer att fortsätta öka allt eftersom fler får veta att sverige är ett av länderna med lägst antal uppklarade brott i EU, och om man nu skulle åka fast för ett brott så får man oftast ett väldigt milt fängelsestraff. Klart som fan att brottslingar kommer hit för att begå brott då. Ja, det är ett svenskt problem. Herregud det finns ju artiklar om hur fler poliser leder till färre uppklarade brott - där polisen själv säger att det har att göra med att dom "administrerar ihjäl sig".

Sen är det inte bara polisen som är drabbade av detta problem. Det är så jävla mycket byråkrati överlag i det här landet. Ni pratar om "massinvandring" och skyller på det, men många av er är nog för unga och oerfarna för att inse att "massinvandring" inte är ett problem, utan att det överlägset största problemet är den sinnessjuka byråkrati vi har och pappersarbetet den bidrar till - och det blir bara värre. Det är liksom anledningen till att många svenskar väljer att söka sig österut för att få vård, för att medans vården man får är bra, så är vägen till att få den ett rent helvete.

Polisen håller på att administrera ihjäl sig samtidigt som läkare knappt spenderar någon tid med patienter.

Men ja, fortsätt skylla på "massinvandringen", det är ju trots allt det lättaste, det som är "inne" just nu.

Det är inte invandringen som håller på att knäcka det här landet, det är byråkratin. Den har redan försämrat både sjukvård och polis.


Hjärta
Beror på vilken sorts brott det är vi talar om, givetvis. Men lite grovt är det delvis ett klassproblem, delvis ett kulturellt problem (och nej, jag syftar inte på kultur i etnisk mening).

Det första är rätt självklart: tillhör man en socioekonomiskt utsatt grupp i samhället, där utbildning inte står högt i kurs och där man har enormt svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, så ligger det förstås nära till hands att bli kriminell för att försörja sig. Många som har invandrat hit på senare år saknar utbildning (i flera fall den mest grundläggande...) och tyvärr riskerar de att bli en del av en växande underklass. Det går inte att blunda för, men det är såklart inte för att de är av den ena eller andra etniciteten som det blir såhär. Här vilar ansvaret på hela samhället.

Det andra är det inte lika många som pratar om: det finns en kriminell kultur i Sverige, vilken troligen har växt en del på senare år (tänker t.ex. på gängbrottsligheten, som verkar ha blivit vanligare...) där kriminalitet skönmålas eller på annat sätt görs attraktiv. För en annan sak som inte går att blunda för är att nästan alla av dem som blir kriminella garanterat har kunnat välja en annan bana i livet: de har erbjudits en skolgång (i socioekonomiskt utsatta områden måhända bristfällig, men en skolgång likväl), dem som misslyckades i grundskolan har haft möjligheten att läsa upp sina betyg etc. etc. Ändå väljer de den den kriminella banan, av i grunden kulturella skäl - val som inga andra än de själva ansvarar för. Så det är fel eller rent ut sagt korkat att bara prata om strukturer hela tiden, det är inte bara där problemet ligger...

Sen beror det som sagt på vilka brott det är vi talar om. Våldsbrott och sexuella brott är ju något helt annat än rån och skattefiffel...