Forumet - kristen familj men inte jag

kristen familj men inte jag

2178 0 17
Asså hela min släkt och familj är kristna, alla förutom jag. Just nu så vet bara mamma, pappa å min lillasyster om de. Men ingen i min släkt vet om de. Och mina fastrar, farmor å farfar tjatar på mig att ja ska gå på ungdomsmöten och sånt. Men ja vill ju inte sånt, ja vill hellre va ute med kompisar å sånt. Men om ja säger till min släkt att ja är okristen så kommer dom nog hata mig, för min släkt är typ överkristen.
De är så jobbigt att ja måste ljuga hela tiden om att ja ska på fest eller sova hos killen. För om mina föräldrar fick reda på de så ja, jag vet inte vad dom skulle göra med mig.

Så vad kan jag göra för att ja inte ska behöva ljuga hela tiden och ska ja säga till min släkt att ja är okristen el inte??

Spana också in:

emmelina100:

Så vad kan jag göra för att ja inte ska behöva ljuga hela tiden och ska ja säga till min släkt att ja är okristen el inte??


Är det Svenska Kyrkan din släkt är med i eller en frikyrka?

Jag själv slutade tro på gud för snart ett år sedan och det tog mig tills för en månad sedan att våga berätta det för mamma.
Jag hade dock varit pingstvän vilket hon ogillade lite då hon är katolik men ännu värre var det att jag helt slutade tro på gud men hon verkar inte bry sig något nämnvärt om det nu som tur är.

Det är ditt liv och dina val, och just valet om att vara kristen eller ej kan inte din släkt eller familj fatta åt det, fattar de inte det får de ta och läsa bibeln på nytt och få vett i skallen och fatta att det är personligt beslut man tar.
emmelina100:

Så vad kan jag göra för att ja inte ska behöva ljuga hela tiden och ska ja säga till min släkt att ja är okristen el inte??


Säg det till dem. Om din släkt verkligen är religiösa extremister kan dock det här (som du säkert själv tänkt på) leda till att du inte kan träffa dem. Fast det känns rätt otippat att något sånt skulle hända. I och för sig känner jag ju inte din släkt.

Men ja, riot gurrl, kör hårt, girl power för fan!! [party]

CharliesName2:

Blir arg när jag läser detta ;(
Hatar fan religon, dummast påhitt ever!
Förstår att det inte är lätt att komma ut med det när hela släkten är kristna :/ Men det är bättre ju fortarde det blir gjort antar jag :)

Lycka till!


tack ja antar de

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


pumanJessica:

Ta inte illa upp men din släkt är efterbliven. Var rebellisk och skit i vad de säger :D


ja min släkt är lite cp

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 2 - - - - - - - - - - - - - - - - -


xsaosinx:

Säg det till dem. Om din släkt verkligen är religiösa extremister kan dock det här (som du säkert själv tänkt på) leda till att du inte kan träffa dem. Fast det känns rätt otippat att något sånt skulle hända. I och för sig känner jag ju inte din släkt


ska försöka haha[crazy]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 3 - - - - - - - - - - - - - - - - -


jojOzZz:

Jag är kristen och kan lätt säga att din familj verkar vara en aning traditionella. Palla bli så tjurig bara för att någon väljer en annan väg i livet, palla bli så arga på att man festar och liknande.

Vad man väljer att göra med sitt liv är upp till en själv.


Exkat så känner ja oxå men dom fattar inget!!! ja borde få gör som ja vill ju men pappa säger att tills ja blir 18 så bestämmer han över mig [shake] de är ju sant i och för sig men ja borde ju få bestämma om ja vill tro el inte