Forumet - Kristendomen - katolska, ortodoxa och protestantiska kyrkan

Kristendomen - katolska, ortodoxa och protestantiska kyrkan

1034 0 11
Vad har katolska, ortodoxa och protestantiska kyrkan för likheter, samt skillnader?
Vad har religion för roll till människorna, varför?
Finns det några stora händelser som rör sig om religion på 1800-talet? (Minns att det var urbanisering och väckelserörelsen, samt någonting 1842 som jag inte kan komma på)
Hur har kristendomen utvecklats i länderna?

Spana också in:

Katolska kyrkan har en striktare Tro, man tillber fler helgon och man har en annan syn på präster, och vad de får göra, de har också stora problem med hbtq sexuella människor.

Ortodoxa kyrkan tillber också många helgon, men de har sina gudstjänster på ett annat sätt.

Protestantiska kyrkan har en friare syn på präster, Man har inte samma tillbedjan till helgon och kyrkan är inte lika stor del i vardagen.

De händelser som är stora under 1800 talet är hur olika frikyrkor kom igång, förändrade och anpassade kristendomen till deras syn.

farran:
Har de?
Aaa, det är väll allmänt känt
Katolsk syn på homosexualitetI praktiken går inte homosexualitet och katolsk religion ihop. Även om det finns en acceptans för homosexualiteten är utövandet av denna sexuella läggning inte tillåten inom katolska kyrkan. 
Även om katoliker såväl som kristna tillber en Gud som hyser kärlek till alla människor tycks vissa grupper förbli exkluderade när det kommer till religionernas synfält. Motivering till varför aktiv homosexualitet inte accepteras hämtas ofta från bibliska texter.

Inom katolicismen läggs väldigt stor vikt på de religiösa texterna och en del menar att sådana religioner blir förstelnade och kvar i en tid som övriga samhället för längesedan lämnat bakom sig. Det är också svårt att driva en diskussion framåt så länge bibliska ord gäller som självklart rättesnöre för många troende.
http://www.katolik.nu/homosexualitet.html


Nej? Inte? Blanda ihop säkert.men hade för.mig det!