Forumet - Kristendomen och döden

Kristendomen och döden

357 0 3
Finns det något i bibeln som indikerar att Gud skulle vilja ta livet av någon med anledningen att denne är väldigt godhjärtad? Det finns ju många fantastiska riktigt genomgoda människor som har dött för tidigt och man kan ju inte se det om en olyckshändelse då Gud är allsmäktig? Han tyckte så mycket om dem att de han tog upp dem till himlen tidigare?

Undrar även hur kristna faktiskt ser på självmord. Det skall ju vara syndigt men ändå börjar kristna människor alltid säga R.I.P och prata om att "han kommer bli en ängel i himlen" osv.

Hur är egentligen kristendomens syn på Djävulen? Har han någon makt? För om han har det så är ju inte Gud allsmäktig.
soimpolite:

Djävulen? Har han någon makt? För om han har det så är ju inte Gud allsmäktig.


har inga citat att plocka fram just nu men mycket av det i bibeln där det pratas om djävulen används han mest av god för att göra hans "dirty work"
ah, kollade nu och står på wikipedia:
Satan framträder på flera ställen i Gamla Testamentet, men sällan med egennamnet Satan, desto oftare skrivs det ut som Anklagaren eller som ett verb som jämställs med ängeln. Anklagaren (ha-satan) framträder endast i Jobs bok och Sakarja. I båda dessa texter är Anklagaren fortfarande en ängel som tjänar Gud och ämnar att pröva eller testa människors rättfärdighet, detta framgår extra tydligt i Jobs bok som enbart handlar om just hur Job prövas av Anklagaren närmast som ett vad mellan Anklagaren och Gud. Det ska understrykas att Anklagaren i Jobs bok har Guds fulla tillåtelse och mandat att plåga Job, men inte kan agera självständigt utan behöver Guds tillåtelse. Satan förekommer också som ett verb som syftar till ängeln snarare än verbet i Första Krönikeboken 21:1, här provocerar han David att förstöra Israel. Här har Satan istället blivit en självständig kraft som agerar utan Guds tillåtelse, ett perspektiv som brukar föredras eftersom Gud själv annars är den som förknippas med prövningen av David

från bibels.se:
Ordet satan uppträder på tre ställen i GT, och på inget av ställena är han Guds tydliga fiende.
har också undrat över om Gud kan låta någon dö om en person har lidit för mycket. tex om en kille mobbar en tjej så mkt att en dag går tjejen över gatan och killen som mobbar tjejen kör bil och inte ser henne så blir hon överkörd av honom, så dör hon.

skulle Gud kunna straffa så?
gud straffar vad jag vet inte människor i den här välden, det är efter döden som gud bedömmer ens gärningar (hur man levt under sin tid på jorden).
Jag tror ti-92, inte att Gud straffar så, människan har fått ett fritt val, den kan leva som den vill, även om den dödar kristna så tror jag inte gud dödar den personen, utan den personen får sitt straff när han dött :)