Forumet - Krönika - bra eller dålig?

Krönika - bra eller dålig?

490 0 3
Hej Glad 
Under några veckor har vi fått i arbete att skriva en krönika. Själv har jag kommit en bit, men behöver hjälp, tips och gärna andras åsikter om just min krönika. "Knorren" i slutet saknas, så det skulle uppskattas om jag fick hjälp med den också, om inte annat tips. Alla kommenterar tas emot. Tack på förhand.

Krönikan:     Trenden - viktigare än själen


Jag knackar försiktigt på dörren in till klassrummet. Korridoren som jag står i sträcker sig långt, slingrar sig och leder till stora hallar som rymmer allt från massiva, gråa skåp till ett tiotal toaletter och skräp som pryder golven. Bara klottret täcker dem annars helt nakna väggarna. Jag känner pirret i magen värka. Det tar inte lång tid förrän jag hör klackar slå mot golvet. Ljudet rör sig fort och smidigt mot dörren och i sekunden därpå öppnas den. Hon är lång, smal och bär en kort, vit tröja med matchande leggings till. Hennes stora, sminkade ögon granskar mig noggrant, och fastnar vid mina klarröda luftiga byxor och sedan på min för stora tröja. Hon tittar på mig med avsky och pekar på en ledig plats i klassrummet. Blickarna jag möter har samma avsky som lärarens och de alla bär samma tajta leggins och korta tröjor.

Det här med att ha en bestämd stil eller ett speciellt sätt att klä sig på, har blivit väldigt viktigt för dagens ungdomar. Det är sällan man ser någon ha på sig annat än det mode som visas på TV och i klädaffärerna, det är som om det är dem som bestämmer vad vi ska ha på oss och inte. Dem som ligger bakom alla de negativa tankar som kretsar runt i huvudet hos killar och tjejer i ungdomen.

Barn och ungdomar mobbar och fryser ut varandra både i och utanför skolan beroende på om dem har rätt kläder på sig eller inte. Om dem passar in. Tjejen som faktiskt vågar bryta trenden och ha på sig någonting annat än det som man dagligen ser hundratals människor bära, blir mobbad. Han som går runt med kläder från second hand affärer gråter sig till sömns varje kväll och har inga vänner. Hans föräldrar kan inte hjälpa honom, för dem har knappt råd med mat så att det räcker. Frågan vi alla kan ställa oss själva är, varför det här med kläder är så viktigt? Är det värt det?

Det första man tittar på är kläderna. Det kommer instinktivt. Du ser en luffare och väljer att gå förbi. Han har murkna och gamla kläder, sönderslitna och smutsiga. Om du hade tittat noggrannare och stannat upp, hade du kanske sett en helt annan person. En snäll, glad kille med hopp om en bättre framtid. Det här är någonting som, tyvärr, förekommer varje dag. Istället för att ge någon en chans till en ny start, ser du det mycket enklare att bara gå förbi. Det har hänt alla, även om man kanske inte alltid tänker på det.

Kommentarer (1)

  1. Håller med dig om att kläder är en stor del av klassfrågan. Men det kanske inte är det du är ute efter direkt.

Tråden har 3 svar. Sortera efter:
Som reben påpekade, så blir det fel med "dagens ungdomar"

"Det här med att ha en bestämd stil eller ett speciellt sätt att klä sig på, har blivit väldigt viktigt för dagens ungdomar."

snarare "Det här med att ha en bestämd stil eller ett speciellt sätt att klä sig på, har länge förknippats med ungdom." 

Du ställer frågan varför det med kläder är så viktigt? Du kanske bör spekulera lite i ev. svar på frågan? T ex faktumet att kunna uttrycka sig bara genom kläder, att känna samhörighet m.m.