Forumet - Krogen: Villken drink/dryck blir man snabbast full på?

Krogen: Villken drink/dryck blir man snabbast full på?

10924 0 58

Spana också in:

Hörde något rykte om att drinkar gör en fullare än shotar, anledningen påstås vara att groggvirket gör att det går snabbare in i kroppen. Som sagt, ett rykte

Studier visar att om man dricker samma mängd sprit på samma tid men den ena innehåller vanligt groggvirke och den andra lightgroggvirke(coca cola Light exempelvis) så blir man också mer berusad. http://www.expressen.se/1.362800

Det brukar ungefär ta 15minuter innan alkoholen slår in. Så om shotar och vill hur du påverkas av EN shot, så ska du inte dricka något annat på en kvart.

Ett bra tips(jag vet ej om det har sagts tidigare) är att inte äta ett skit på hur länge som helst.

Om man tar 6 stora starköl på en kväll så blir man ungefär hälften så full om man har ätit innan. Detta är anledningen till varför alla ställen som fått alkoholtillstånd MÅSTE erbjuda mat.
På bladet jag fick när jag var på en utbildning utav alkoholtillståndsmyndigheten så står det att man får 2,0promille ifall man tar 6 starköl och detta på endast 3timmar om man ej har ätit, och om man har ätit så tar det 6 timmar innan man får 1,0.
Jag vet att promillehalten kan bero på mycket mer, som kroppsbyggnad och erfarenhet.
Alkoholtillståndsmyndigheten i Örebro
Du blir inte mer eller mindre full för att du dricker olika slags drinkar, eller öl, eller shots.
Alkohol tar upp lika snabbt ändå, oavsett vad för blandningsmetoder du använder.

Det folk missförstår med att "man blir fullare av en drink" etc. är ifall de innehåller t.ex energidrycker med koffein, vars effekt är att höja blodtrycket vilket gör att blodet (med alkohol i) går runt i kroppen snabbare och passerar genom ens lever fortare än vad det skulle göra normalt.

Men om du dricker en drink med t.ex red bull och vodka så blir du inte fullare fortare, däremot får du en kortvarig effekt av en starkare fylla vid det tillfället du har fått en promillehalt hög nog för att bemärkas som "berusande effekt".

Jag vill även påpeka att det tar drygt fyra timmar för systemet att bryta ner alkoholen i en folköl. Dubbla tiden om du dricker två öl. Lägg till fyra timmar för varje öl du dricker.

Lika bra att jag bryter myten om tequila:
MAN BLIR INTE MER FULL AV TEQUILA ÄN DU BLIR AV NÅGON ANNAN FORM AV STARKSPRIT.
Strohrom slår jag mitt slag för. Dock är det inte det lättaste att hitta på krogen.
Ska man ha många procent på krogen är Casc strength whisky mitt tips. Dom ligger oftast på runt 50%, dock är det i det närmaste olagligt att shotta.

Godaste drinken jag druckit på ett tag är nog en Brambly