Forumet - Kroppsmodifiering och självkänsla

Kroppsmodifiering och självkänsla

2531 0 37

Spana också in:

Skulle nog kunna tänka mig att en del gör det som en del av hela mode-stuket. OM jag hade blont hår, OM jag hade en gucci väska, OM jag hade snakebites, OM jag hade en meduca piercing, osv osv.
Fast, nja, jag vet inte. Själv är jag rädd för nålar så det är otänkbart att någon gör det bara för att se ut som alla andra. Men det är väl samma sak med läppförstoringar, silikon and so on.

Men, som sagt ovan. Individuellt.
Som många andra sagt, det lär vara individuellt. För min del har det ingenting med dålig självkänsla att göra.

schism:

Att förändra något betyder inte att man har dålig självkänsla, bara att man är missnöjd med något.


Det behöver inte betyda att man är missnöjd med något heller? Jag har inte piercat mig överallt för att jag är missnöjd med i stort sett alla mina kroppsdelar, det är snarare tvärtom i så fall.
schism:

Det är ju det du har gjort. Om du var nöjd med hur det såg ut så skulle du inte piercat.


Det där stämmer inte, inte för min del i alla fall. Anledningen till att jag piercar mig har mycket mer att göra med utmaningen, kicken än hur det egentligen ser ut. Visst, jag kanske är mer nöjd utseendemässigt nu, men det är inte samma sak som att jag var missnöjd innan. Jag gillar att framhäva de vackra kroppsdelarna jag har och göra dem ännu vackrare. Men plockade jag ur piercingarna skulle jag inte vara missnöjd eller få sämre självkänsla för det.