Forumet - Kuba bra eller dåligt?

Kuba bra eller dåligt?

7818 0 105
Är den! "Kubanska Republiken" ett fantastisk land som alla länder bör se upp till eller är det ett sketet U-Land som borde förstöras?
Varför är Landet fattigt? USA´s handelsblockad, kan den ha något med det att göra?

Är Fidel Castro en hjälte eller är han ett svin som Stalin, Pol Pot och Kim Yong?

Har Kuba mänskliga rättigheter för sitt folk eller inte?

Bör USA ge upp om Kuba och låta dem ha sin frihet att förhandla tillbaka? Eller ska de invadera?

Var Revolutionen bra eller dålig?

Personligen anser jag att allt som Fidel/Raul/Ernesto gjorde var bra för både Kuba och resten av världen, Fidel och Kuba är ett ljus i den idag mörka kommunistiska tunnel som jag och många fler idag finner mod att vandra igenom!


För er som är intresserade, se hela dokumentären!


Fidel var inte bara en lysande politiker, han var också rolig!

Spana också in:

poughkeepsie:

Skrolla ner för bilder.

Alla som utför djupare studier om Kuba upptäcker ganska snart att det mesta av det positivt som skrivs om Kuba kommer från subjektiva källor.


Du måste tänka på att Kuba inte har haft någon handelspartner på snart 20 år, de har typ ingen ekonomi alls längre tack vare USA´s handelsblockad.
Tänk så här, mannen som sitter där, vad behöver han betala för att få sin medicin och en operation? Ingenting för det är gratis!
AdamVikingen:

Ingenting för det är gratis!


Är du seriös? Mannen som sitter i sin egen avföring och svälter får göra det helt gratis?

AdamVikingen:

Du måste tänka på att Kuba inte har haft någon handelspartner på snart 20 år,


Bevisar bara hur lite du vet. Kuba rankar 114 av 226 länder gällande mängd export, det är inte fantastiskt men det är inte så som du beskriver det. Kubas största handelspartner är Kina följt av Kanada.
Kina har bara "Smuggelhandlat" med Kuba.Kannada får endast leverera medicin till Kuba (På FNs order lixom USA måste)

Vet du ens vad handelsblockade är där för? Den skapades av USA för att hålla ALLA andra länder borta ifrån Kuba (om ett land önskar förhandla med Kuba måste de avsäga sig handel med USA och vise versa, USA hotade även med krig för de länder so ville förhandla med Kuba)

Se hur bra det var på 1960-talet för Kuba när det gick som bäst! då var Kuba en av världens rikaste länder (avrundat med tanke på deras storlek och innevånare) Kubas läkare är också några av de bäst (inte de bästa men nästan)
poughkeepsie:

Bevisar bara hur lite du vet


"bilderna togs i juni 2004" detta var ju för fan under denna tiden som Kubas ekonomi rasade vad förväntar du dig, de har faktiskt lyckats stabilisera sin ekonomi sedan dess.
1991 föll östblocket och i typ 15 år har de jobbat med att stabilisera sin ekonomi (vilket de har lyckats skapligt med tanke på att de inte har någon handelspartner)
AdamVikingen:

"bilderna togs i juni 2004" detta var ju för fan under denna tiden som Kubas ekonomi rasade


Bevisar återigen hur lite du vet. Kubas ekonomiska ras ägde rum under sent 80-tal tidigt 90-tal fram till cirka 94. Sedan dess har ekonomin bara stabiliserats, 2004 fortsatte ekonomin att gå upp och inte rasa som du säger.

Nu har du påstått att Kuba inte haft en handelspartner på 20 år och att Kubas ekonomi rasade 2004.

Var blir nästa grova faktafel?

Förresten, att gubben på bilden sitter i ett rum fullt av avföring på golvet och i sängen har ingenting med landets ekonomi att göra. Jag har varit i Afrikanska byar där ekonomi mäts med dromedarer och där sover man fan inte sin egen avföring.