Forumet - Kungen, god öl till nyår?

Kungen, god öl till nyår?

1823 0 14
Hallå, jag ska supa till rejält på nyår och vill ha en relativt billig öl. Kungen är grymt billigt men frågan är om den är god? Någon som vet? Är den äcklig är ju frågan om det är värt det, en del säger att den är lika äcklig full som nykter.

Jag drack också en grymt god öl för några veckor sen på en krog där det var en lime klyfta i glaset, det var otroligt gott, kommer dock inte ihåg vad öl sorten hette. Man kanske kan ha lime i all öl? Eller någon som vet nån öl som passar?

Sista frågan, vad ska ni själv dricka på nyår? vilken öl sort är godast?

Spana också in:

Själv tycker jag att Kung är okej. Något jag kan dricka för att bli full, men knappast något jag skulle välja att dricka ett glas av bara för att det är gott.

Hoolabandoola:

Man kanske kan ha lime i all öl? Eller någon som vet nån öl som passar?


Någon rätt ljus öl. Absolut ingen mörk, smakrik öl. De har oftast en mer rökig, bränd och ibland chokladig smak som inte lär fungera så bra ihop med lime.

Red Stripe skulle kanske passa? En ljus öl som har lite citrussmak. Dock dubbel så dyr som Kung, men mycket godare. Och fin flaska.
Hoolabandoola:

Jag drack också en grymt god öl för några veckor sen på en krog där det var en lime klyfta i glaset, det var otroligt gott, kommer dock inte ihåg vad öl sorten hette.


corona, troligtvis.

Hoolabandoola:

Sista frågan, vad ska ni själv dricka på nyår? vilken öl sort är godast?


stolichnaya, som sig bör. när det gäller öl tycker jag om red stripe och staropramen.
Hoolabandoola:

Man kanske kan ha lime i all öl?


Skulle bara tippa på att det passar till öl gjord på majs, annars skär sig nog det brutalt. Skulle inte ha det i vanlig ljus iaf, men om du inte vill ha mörkare så är väl Tuborg ganska ljus och billig? Lite dyrare som är lättdrucken är tex Miller.