Forumet - Kurator åt djävulen

Kurator åt djävulen

642 0 25
Om Gud skickar mig till himlen/paradiset och jag inte vill, tror ni jag kan jobba i helvetet som typ kurator åt dem som hamnat där?

Seriös fråga 

Spana också in:


hahahlurad: Jaha, du menar att djävulen styr helvetet? jag et inte mkt om religion men Gud bör väl ändå vara härskaren, oavsett vad som gäller i helvetet.
tkr det är korkat om gud överlämnat lika mkt makt åt djävulen.
Det här är ju onekligen en problematisk teologisk fråga. Emellertid är ju oavsett Helvetet till för straff, så att vara där ska ju inte vara angenämt.

Nachac:
För att hen har skapat Helvetet, alternativt låter det vara kvar?

hahahlurad: tkr det är korkat om gud överlämnat lika mkt makt åt djävulen
hahahlurad: Gud bör väl ändå vara härskaren, oavsett vad som gäller i helvetet.
pallar ej gå in på religion & vara precis, eftersom jag ej läst på eller tänker läsa på om det just nu, men minns jag rätt så gav Gud djävulen "makt" (viss makt?) för att människan skulle använda hjärnan/hjärtat osv osv sovosvo


förlåt, orkar inte utveckla mer. Hoppas du kan "läsa mellanraderana" lr ngt, säg till om jag ska förklara ngn tanke mer så kan jag göra det men vill ej skriva på en massa om du ändå hänger med.

hahahlurad: pallar ej gå in på religion & vara precis, eftersom jag ej läst på eller tänker läsa på om det just nu, men minns jag rätt så gav Gud djävulen "makt" (viss makt?) för att människan skulle använda hjärnan/hjärtat osv osv sovosvo
Lär stå i någon apokryf i så fall. Djävulen dissade Gud för att den senare sade att änglarna skulle stå under människorna, vilket den förra inte var så pigg på.