Forumet - Kurvig tjej som har fetma?!

Kurvig tjej som har fetma?!

2118 0 21
Det finns få bloggar som faller mig i smaken, brukar bara följa sådana som jag känner är genuina och som faktiskt skriver om viktiga saker. En av alla bloggar jag följer har nu uppdaterat med ett viktigt inlägg såg jag idag som alla borde se!

Det är en tjej som enligt mig ser vacker ut, kurvig, lite tjock kanske men enligt BMI så har hon FETMA! Jag vet att många andra har högt BMI och oroar sig över det för att man kanske blir tillsagd att man borde tänka på vad man äter. Detta tycker jag visar hur dåligt man är och jag håller med henne i det hon skriver att man borde titta sig i spegeln och använda måttband när man tänker på kroppen.

Det jag tycker att vi kan diskutera här är om ni bryr er om BMI. Om ni väger för mycket eller för lite enligt denna tabell och hur ni tänker kring det. Är du nöjd med din kropp? Är BMI nöjd med din kropp?

Här är länk till inlägget:
http://carrooouw.se/2011/june/jag-lider-av-fetma.html#comment

Är du nöjd med din kropp?

ElliAlsin:

man borde titta sig i spegeln och använda måttband när man tänker på kroppen.


Hur ens kropp ser ut och vilka mått den har är en rätt dålig indikator på i vilket skick ens kropp är. Att man är smal betyder inte att ens blodsocker, kolestrol, blodtryck, blodvärde, procent kroppsfett och en mängd andra saker är bra, och att man är tjock betyder inte att det är dåligt.

Spana också in:

Jag är för det mesta nöjd med min kropp :) den är stark! Men enligt BMI är jag överviktig, så den funkar inte på vältränade människor. Funkar egentligen inte alls, eftersom vikten egentligen inte säger nåt om man är tjock/smal etc. Jag är 160 cm och väger 70 kg, men är verkligen inte tjock, lite biffig bara [wink]

Tycker man ska låta bli att hänga upp sig på vad vågen visar, för det betyder liksom inget. Håller med mediakatt
ElliAlsin:

Jag vet att många andra har högt BMI och oroar sig över det för att man kanske blir tillsagd att man borde tänka på vad man äter


Man ska inte lita på BMI.
Mitt skelett är tyngre än "vanliga" människors och därför har jag ett BMI på 21.12 fast jag är inte ett dugg fet (enligt mig)
efter otaliga besök i verkligheten har jag kärt mig att, Vad som står på vågen är irrelevant. Vad som står på måttbandet är irrelevant. Vad som står i provsvar är irrelevant. Vad som pågår i ens tankar det är relevant. Åtminstone tycker jag att det borde vara så

Hon hade fint ansikte, trotts tre st huvuden