Forumet - Kvällens Debatt?

Kvällens Debatt?

694 0 39
Kul att debatt är två gånger i veckan numera. Tycker även att Josefsson sköter det bra efter förutsättningarna.

Fick ännu mindre respekt för SD efter första debatten, de har ju verkligen ingen medmänsklighet ö.h.t. utan är snikna, snåla jävlar som är upprörda över att "deras" skattepengar kan gå till att ge akut vård åt papperlösa som vistas i landet. Det handlar om några miljoner, det kan vi väl för fan unna dem som sliter som djur i det här landet under helt vidriga villkor.

Andra debatten, den stora om Halal TV-tjafset... kunde inte hålla med någon sida där. Rätt löjlig diskussion egentligen, skulle kunna varit mer seriösare.

Spana också in:

KarlMarx:

Kul att debatt är två gånger i veckan numera.


Ja, verkligen.

KarlMarx:

Fick ännu mindre respekt för SD efter första debatten, de har ju verkligen ingen medmänsklighet ö.h.t. utan är snikna, snåla jävlar som är upprörda över att "deras" skattepengar kan gå till att ge akut vård åt papperlösa som vistas i landet. Det handlar om några miljoner, det kan


Word!

Angående handskakningen så får de väl ändå skaka hand. Liksom Sverige är inget muslimskt land. De får faktiskt anpassa sig. Särskilt när hon hälsade på hunden.. Det var ju bara för att provocera. Hur som helst förstår jag Carl Hamilton. Skulle reagerat på samma sätt. De vinklade det inte lite.. Btw var Josefsson lite hinder där. Så onödigt att konfrontera ngt som sades i själva grälet. Tala om vad saken gäller istället. [rolleyes]
Slutklämmen i debatt sa allt. 80% av svenskarna tycker att man ska ta seden dit man kommer. Med det så förstår man snabbt att debattpanelen inte på långa vägar speglar vad det svenska folket tycker i denna fråga.
Också intressant att 50% är emot slöja.

Björn söder SD tyckte jag gjorde ett mycket bra intryck och vann säkert en många röster åt SD. Det är skandal att våra äldre får sitta i långa vårdköer och betala ett fullt pris medan det kommer människor som inte ens har rätt att vistas (illegala) här och får gratis vård. Det är ett enda stort hån. Det finns många svenskar som också är fattiga, vissa har inte ens råd att betala, inte får dessa sådana här privilegier.

Man märkte ju klart och tydligt vad pensionären i publiken tyckte om detta, han avböjde att svara på detta endast för gaphalsar som inte kan något bättre än att skrika "rasist" i pannan på en.
white pride:

Om du vill att det fortfarande ska finnas svenskar om 200 år är du nationaldemokrat.


National demokrater är inte nationella. De är marginellt bättre än sverigedemokraterna. De vill inte stoppa invandringen. De vill inte bevara vårat folk. Om du vill att det fortfarande ska finnas svenskar om 200 år är du Fri Nationalist.
KarlMarx:

Om du vill att det fortfarande ska finnas svenskar om 200 år är du Fri Nationalist.


Fria Nationalister är inte nationella. De är marginellt bättre än nationaldemokraterna. De vill inte stoppa invandringen. De vill inte bevara vårat folk. Om du vill att det fortfarande ska finnas svenskar om 200 år är du Motståndsman!

Image
KarlMarx:

Andra debatten, den stora om Halal TV-tjafset... kunde inte hålla med någon sida där. Rätt löjlig diskussion egentligen, skulle kunna varit mer seriösare.


grodanboll_:

Angående handskakningen så får de väl ändå skaka hand. Liksom Sverige är inget muslimskt land


Jag tycker att varje individ själv ska bestämma om man vill skaka hand eller inte. De har en gudstro och de vill följa den. Det är religionsfrihet i Sverige och så länge de ej skadar någon annan eller nått annat otrevligt, enligt lag, så får de följa sin religion hur de vill!
Sedan att de får några snea blickar osv, det får de faktist ta.

white pride:

Sverige demokrater är inte nationella. De är marginellt bättre än riksdagspartierna. De vill inte stoppa invandringen. De vill inte bevara vårat folk


Och Hitler sa en gång i tiden att Tyskland skulle få det så mycket bättre med han som Fuhrer... Med facit i hand kan i alla fall inte JAG hålla med.

Rivethead:

det finns över sex miljarder människor ute i världen... ska vi inte ta o ge dem gratis sjukvård också?


Nej, för det är rätt uppenbart att de sex miljaderna inte söker sig hit.

Comhem:

Bra att Söder satte ner foten och visade att det inte är okej att ge subventionerad vård till kriminella samtidigt som vården för landets medborgare stramas åt. Patrasket ska ju ändå ut, och det med huvudet före.


Först och främst drar du alla över en kant, som ni i SD gillar att göra, därför jag gång på gång tappar respekt för er! Problemet är att ni i SD ser inte folket utanför norden som människor! Ni ser dem som en ras som inte förtjänar lika mycket som oss i norden. Och sånna kallas för rasister- vilket ni är.
gurra_svensson_93:

Jag tycker att varje individ själv ska bestämma om man vill skaka hand eller inte.


Håller med om det, om man har en religiös övertygelse som säger att man inte ska skaka hand så ska man förstås inte vara tvungen att göra det ändå. Däremot ska sådana religiösa övertygelser inte uppmuntras då de faktiskt är rätt dåliga.
gurra_svensson_93:

Först och främst drar du alla över en kant


Jag drar inte alla över en kant. Men de som ofta kallas "papperslösa" är i själva verket illegala utlänningar som systematiskt bryter mot utlänningslagen. Jag ser dem som människor som har samma människovärde, men jag ser dem inte som svenska medborgare med rätt att ta del av vår välfärd.

gurra_svensson_93:

Och sånna kallas för rasister- vilket ni är.


Snälla du, misshandla inte språket. Det skär i mina ögon. Mitt resonemang har inget med rasbiologiska teser att göra.
KarlMarx:

Håller med om det, om man har en religiös övertygelse som säger att man inte ska skaka hand så ska man förstås inte vara tvungen att göra det ändå.


Ingen har väl tvingat dem heller? Vad saken handlar om, är att man med ett sådant uppträde markerar ett tydligt avståndstagande för motparten, vilket med rätta uppfattas som förolämpande. Beter man sig som ett svin, så skall man heller inte förvänta sig att behandlas som annat än ett svin. De satte ribban för vänskapligheten själva.

Och om religösa skall undantas, är det ju bara att snickra ihop någon egen liten pajasreligion - och vipps, så har varenda människa fått legitimitet för skitstövelaktighet.
gurra_svensson_93:

Jag tycker att varje individ själv ska bestämma om man vill skaka hand eller inte. De har en gudstro och de vill följa den. Det är religionsfrihet i Sverige och så länge de ej skadar någon annan eller nått annat otrevligt, enligt lag, så får de följa sin religion hur de vill!


Jo men de hade ju vinklat det. Tjejerna hade ju inte precis varit särskilt trevliga och förklarat varför osv. De betedde ju sig som om Hamilton diskriminerade dem. Tror inte att han brusat upp om de bett om ursäkt och de förklarat på ett snällt och trevligt sätt för det ska man göra. Sverige är liksom inte ett muslimskt land.. Jag menar jag hade också blivit förbannad om ngn inte ville ta mig i hand och sedan började konfrontera mig precis som om jag diskriminerade dem. De tjejerna var riktigt patetiska, bara för att få fram en diskussion och göra "bra- tv". Och det han sa om hunden också stödjer ju det.

Dessutom tycker jag också att man ska ta seden dit man kommer. Det blir enklast så. Slipper allt gräl. Sen finns ju alla dessa knäppa religioner som ska sätta käppar i hjulen i allt. Tom politik viket är sjukt.

Dessutom fattar jag inte riktigt poängen med Halal-tv. Vad ska det vara bra för? Hur ska det hjälpa? Alla vet att det finns klasskillnader osv. Men vad gör det programmet bättre? Det förvärrar ju bara det hela genom att göra skillnaderna ännu tydligare.