Forumet - Kvinnliga poliser

Kvinnliga poliser

1383 0 55
Hittade en korkad tråd om kvinnliga poliser. Trådskaparen anser att kvinnliga poliser borde förbjudas i fält, eftersom det är "väl känt" att män är både fysiskt och psykiskt starkare.

Någon längre ner i tråden kommenterar att: "Om jag ligger avsvimmad och det gäller sekunder om liv eller död, sätter du hellre dit liv i en kvinnas händer, en liten kvinnlig polis på 54 kg som ska bära dig kille på 95 kg 7 våningar ner?"

Så, man skulle ju kunna anta att det är lite omständigt att inte ha några kvinnliga poliser i fält, med tanke på att kvinnor har rätt att bli kroppsvisiterade av en annan kvinna och att det nog är lite omständigt att bege sig in till stationen varje gång ett sådant behov uppkommer.

Man skulle också kunna tro att killen som kommenterat senare tror att alla kvinnor är 160 centimeter långa och saknar muskler (54 kilo - wat?).

Sen skulle man ju även kunna ana att poliser inte får sina uppgifter helt slumpmässigt, utan faktiskt är kapabla att utföra sina uppgifter.

Så, vilka korkade saker har ni hört om kvinnliga poliser? [party]

Spana också in:

mablethorpe:

Hur motsäger det på något vis vad jag skrev? Det säger ju bara att alla poliser är patrullerande vid någon punkt under sitt yrkesliv. Rimligen uppfyller de kraven för att göra det vid den tidpunkten.


mablethorpe:

Sen skulle man ju även kunna ana att poliser inte får sina uppgifter helt slumpmässigt,


När du är patrullerande får du väldigt slumpmässiga uppgifter.
Budolicious:

När du är patrullerande får du väldigt slumpmässiga uppgifter.


Din uppgift är ju rimligen vid tillfället att vara patrullerande polis. Rimligen så uppfyller du kraven för att vara det då också, även om du kanske senare inte gör det och istället jobbar med något helt annorlunda inom poliskåren där kraven ser annorlunda ut.
Givetvis KAN kvinnor vara poliser, dock tycker jag att man bör se till våra fysiska olikheter och således kanske inte sätta kvinnor på vissa positioner. Precis som att kvinnor mycket väl kan kämpa och strida i armén, men att de kanske inte är lämpade till vissa uppgifter och vice versa.
stentuff:

dock tycker jag att man bör se till våra fysiska olikheter och således kanske inte sätta kvinnor på vissa positioner.


Jag tycker att man bör se till fysiska olikheter, psykiska olikheter, tidigare erfarenhet, specialiseringar och en bunt andra saker när man delar ut särskilda positioner. Att utesluta en grupp helt baserat på kön är i regel inte en bra idé, även om kön kan vara en faktor i en del sammanhang.