Forumet - Kvinnor får bröst allt tidigare - och det är kemikaliernas fel

Kvinnor får bröst allt tidigare - och det är kemikaliernas fel

1441 0 66
Nu kommer säkert någon kille komma och vara glad över detta, men ärligt talat - varför ska man vara glad över att få bröst när man är sju år gammal? varför är det positivt att vi ska bli vuxna så fort?

​Kvinnor idag går in i puberteten ett år tidigare än för femton år sedan.
Hur ska vi möta sånt här? Tänk på att även män drabbas av kemikalierna vi släpper ut idag - och att vi inte vet vilka konsekvenser det innebär förens långt efter, när det väl inträffat?
Guh, det är bara spekulationer.

Lise Askglaede:

Lise Askglaede misstänker att det kan röra sig om parabener, ftalater och flamskyddsmedel, ämnen som är vanliga i miljön idag.


Få det inte att verka som om det är konkret fakta du syftar på. Som det står i artikeln så kan det lika gärna bero på utbredd fetma eller något annat som vi inte har en aning om.

Spana också in:

Anarkandi:

varför ska man vara glad över att få bröst när man är sju år gammal?


Orka överdriva grovt.

"95 procent av flickorna hamnar i puberteten mellan 10 och 13 års ålder. Första mensen brukar komma mellan 12,5 och 13 år. Variationen är stor, normalspannet är mellan 11 och 15 år."
Vincenco:

fan lev ditt eget liv istället för att tänka på andra [censur]


Vad snackar du om. Jag kanske också drabbas.

Mawns:

Få det inte att verka som om det är konkret fakta du syftar på.


Nah. Min enda poäng är att kemikalier påverkar oss i en enormt mycket större utsträckning än vi tror - och idag finns kemikalier överallt. Fiskar innehåller höga mängder kvinnligt könshormon - köttet vi äter innehåller stresshormon - samma som finns i människor, och allt det här har effekter. Det man sår får man skörda. Forskaren var osäker på vad exakt som orsakade att kvinnor mognade oftare - men forskningen kunde ju åsidosätta att det hade med fetma att göra, men att ta reda på vilka kemikalier som orsakar det är helt omöjligt. Idag sker nästan ingen forskning på hur de gifter vi producerar idag kan påverka oss under en lång period, och ingen överhuduvtaget när det gäller att se hur det blir när gifterna samverkar.
Mawns:

vi är gjorda av kemikalier. dina tankar är gjorda av kemikalier.


Ja, men de är inte producerade i industrier utan existerar naturligt - min kritik gäller artificiellt skapade kemikalier, de som inte bryts ner utan som går in och påverkar ekosystemet, och därmed också människan