Forumet - kvinnor har lättare att prata känslor?

kvinnor har lättare att prata känslor?

1869 1 23
Känns rätt uppenbart att flickor, i större mån än killar, uppfostras till att kommunicera sina känslor. Med det sagt så har jag fortfarande stött på många killar som är bra på att prata känslor och många tjejer som inte är det.

Tror också att det är väldigt mycket av en generationsfråga.
Normen tillåter och uppmuntrar kvinnor att prata känslor, vilket gör att kvinnor oftare pratar känslor, vilket gör att kvinnor blir bättre på att prata känslor eftersom de gör det oftare. Vänd på resonemanget så att det fungerar tvärtom för män.

Om man ska tala generellt. Men det där förändras ju hela tiden. Jag har själv inte erfarenhet av att killar har svårt att prata känslor.
likt alla generaliseringar tycker jag påståendet är fel. Men normen har inget med den personliga åsikten att göra. den tillåter att kvinnor delar känslor, dom rent av förväntas göra så det motsatta råder för män. Allt för att vi ska separeras så långt från varandra som möjligt.

Spana också in:

Att vara emotionell har traditionellt sett varit en kvinnlig paradgren och män som velat vädra sina känslor har fått lite utrymme till det historiskt. Idag kan vi se hur många pojkar far väldigt illa ut bara för att de inte haft eller fått samma stöd och möjligheter som tjejerna fått. Det är problem som egentligen är väldigt lätta att åtgärda men som man i statsfeminismen och svensk jämlikhetsmodellens namn till trots inte riktigt brytt sig om att ta i.
Kvinnan är ju den som föder barn o tar mest hand om barnen när de är små så genetiskt borde hon vara bättre på det där med känslor och omsorg, medan mannen har ju haft den stridande jagande plikten och det blev ett behov att utveckla en mer känslokall natur.. p'haps.. Normer spelar så klart mycket roll, men kan hända att det har något med gamla behov att göra

När en man väl vågar visa känslor och vara känslosam tycker jag att han gör det än en kvinna, kan ha något med att män ofta förtrycker sina känslor för att det inte ses på som manligt.. medan kvinnor får överdrivet mycket uppmuntran att vara känslosamma och känsliga hm.
oatsreuvaue:

Kvinnan är ju den som föder barn o tar mest hand om barnen när de är små så genetiskt borde hon vara bättre på det där med känslor och omsorg, medan mannen har ju haft den stridande jagande plikten och det blev ett behov att utveckla en mer känslokall natur


Föder barn ja, men att de ska ta hand om dem är ju inte lika självklart? Att de ska ta hand om dem handlar väl mer om normer, det är väl inte lika självklart som att de föder dem? Och visst jagade män, men det är ju heller inte nödvändigt kroppsligt sett, alla kvinnor var ju knappast gravida hela tiden, de som inte var gravida kunde ju jaga de med?

Zapzap:

Inte bättre men ja det verkar som om vi har lättare för det. Då kvinnan rent generellt är fruktansvärt känslosam av sig. Tänker oftast med känslor och agerar därefter. Handikappat!


Är kvinnan känsligare för att hon är född så eller för att traditionen tillåter henne och kräver av henne att hon visar sin känslosamhet mer?

Jungman:

Lättare att prata om känslor med kvinnor


Varför är det så?
mynona:

Är kvinnan känsligare för att hon är född så eller för att traditionen tillåter henne och kräver av henne att hon visar sin känslosamhet mer?


Det finns väl ändå ingen som kräver att en kvinna ska vara känslosam. Tycker jag snarare hör complains om att de borde börja använda logik mer.

Men jag kaan inte svara på om vi är födda så, jag har inte forskat nämnvärt i ämnet.