Forumet - Kvinnor som misshandlar,våldtar och mördar?

Kvinnor som misshandlar,våldtar och mördar?

3912 0 69
Hur vanligt är det att kvinnor misshandlar, våldtar och mördar? Jag har hört om en kvinna som våldtog en flicka och sedan mördade henne, en kvinna som jobbade som tenniscoach och våldtog en 13-årig tjej som spelade. Sedan om kvinnorna i grupp som våldtog en kille genom att köra in en gurka i röven på honom.. Och jo, var det inte en kvinnlig programledare som hade slagit sin fru?

Men jag undrar, hur vanligt är detta bland kvinnor att dom misshandlar. Jag tror det är vanligare än vad man tror. Anledningen till att det inte hörs är nog för att männen/kvinnorna som är offer till detta är rädda att ingen ska tro dom.

Vad tror ni? Är det mer vanligare än vad man tror?

Spana också in:

FrökenRakel:

Psykisk misshandel, varför skulle det inte vara sant?
Männen får ju tyvärr feg-stämpeln av samhället och dom anmäler och folk får reda på att dom blivit slagna.


Ja det är klart. Men man kan ju bara gissa iallafall? Vissa har sagt att det ÄR så, att UNDERSÖKNINGAR VISAR att fler män blir slagna av sina fruar än tvärtom - och det är ju ändå bara GISSNINGAR. Finns inga som helst bevis på.
FrökenRakel:

Hur vanligt är det att kvinnor misshandlar


Ganska vanligt, särskilt i nära relationer. Senast en studie gjordes om våld i nära relationer där våld mot män togs med visade det sig att 15% av alla män hade blivit misshandlade av sina partners, vilket var vanligare än för kvinnor. Denna studie var dock i slutet av 70-talet, så mycket kan ha förändrats. Varför man inte följt upp studien utan bara fokuserat på mäns våld mot kvinnor låter vi vara osagt.
Stringburka:

Senast en studie gjordes om våld i nära relationer där våld mot män togs med visade det sig att 15% av alla män hade blivit misshandlade av sina partners


tror det är en väldig skildnad på våld och våld också, nu vet jag inte vad det var för undersökning, men om det varit en fråga som var typ "har du blivit slagen av din fru?" så är nog en väldigt stor del av dom femton procenten typ örfilar etc.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


FrökenRakel:

Om detta lyftes fram mer skulle en man kunna berätta det utan att folk skulle tro att han skojade!


i c ur point
postis_per:

tror nog att det är betydligt vanligare att män våldtar och misshandlas än att kvinnor gör det, även om det säkert förekommer att även kvinnor gör det.


Våldtar tror jag utan tvekan, men misshandlar? Jag är faktiskt tveksam till det. Även om de grova misshandelsbrotten är fler bland män tror jag att folk helt enkelt inte tar misshandel utförd av kvinnor lika "seriöst" som den utförd av män. Om en man ger en rejäl hurring till en kvinna på krogen kommer alla hennes vänner pusha för polisanmälan - om en man polisanmäler en kvinna för samma misshandel riskerar han förlora sina vänner, om han rör sig i de kretsarna.