Forumet - Kvinnosynen inom de Fem världreligionerna

Kvinnosynen inom de Fem världreligionerna

839 0 14
Det skulle vara snällt om någon kunde hjälpa mig här va! Jag har kollat lite här och där angående kvinnosynen inom de fem stora religionerna men jag som är väldigt noga inom svar och så hittade inget som var bra att skriva.
Om det finns någon snäll liten varelse här med stort hjärta som kanske kan hjälpa mig?
Jag skulle vara evigt tacksam om någon gjorde det. Snälla, jag ber er! [blush][crazy]

Spana också in:

Synen på kvinnan bland världsreligionerna är ganska likartade. Alltså att kvinnan är undergiven mannen. Enda skillnaden är väl Buddhismen där kvinnan är nästintill, för att inte säga helt jämställd mannen. Sedan så behöver det inte vara negativt för att kvinnorna är undergivna som så många tror. Männen har alltid sett till att kvinnor hamnar i skyddad verkstad tillsammans med barnen medan mannen åtagit sig plikter i krig och som försörjare. I modern tid är det i dock i dom kristna, främst anglo-saxiska länderna som kvinnan fått leva som friast.
Nachac:

Inom Buddhism och hindusim är det så. Eventuellt i kristendomen också, beroende på hur mycket man vill inkludera i religionen.


Nä. Och du kan inte plocka loss religionen från sin samhälleliga kontext på det där viset. Vad den som "ren idé" är, är ju fullkomligt oväsentligt. Neongröna elefanter är också en rolig idé, men inte särskilt verklighetsförankrade.