Forumet - Kyla vinter

Kyla vinter

536 0 24
Jag brukar gå runt i t-shirt nu på vintern, och jag undrar om det finns en risk att man kan få fysiska skador i längden?

Längsta jag har testat var väll ungefär -5 kanske kallare som jag gick runt i t-shirt, och jag skakade inte av kylan (har vant mig nu) visst kändes det kallt men det är bara en känsla som är där när man vänjer sig, inget som irriterar en. Fingrarna blir ju väldigt långsamma av kylan när man har varit utomhus tillräckligt länge. Ibland börjar armarna bränna.

Jag går runt i halsduk,mössa och vantar också.

Men iaf, kan jag få problem när jag är äldre med lederna? t.ex. kan mina händer bli "krabbklor" dvs att jag knappt kan röra fingrarna alls?

Notera att jag inte vistas i kylan mer än en timme åt gången, knappt en timma om dagen sammanlagt ens.

Spana också in:

Seriöst, jag fattar inte hur svenskarna kan vara så dålig klädda i detta land, vi bor fan i SVERIGE??? istidslandet vafan.. (ja, jag gnäller på stockholmskyla för den är fuktig och blåsig och vidrig)
ser lixom tjejer som går i strumpbyxor.. seriöst... va? de påstår ju att det inte är kallt, men vad fan är ni? vampyrer?
honolulu:

ser lixom tjejer som går i strumpbyxor.. seriöst... va? de påstår ju att det inte är kallt, men vad fan är ni? vampyrer?


jag brukar ha det, fryser inte så mycket om benen [crazy] men har ju inte så om det är jättekallt, som typ imorn ska det vara -24 (!!!!!!!!) grader i örebro PÅ DAGEN. kommer nog stanna inomhus
Kom precis hem nu efter att ha gått i -15, påvägen hem kollade jag på mina armar i lampljuset och såg att dom var röda (+ att dom smärtade) så jag sprang hem fort som fan. När jag kom hem såg jag att mitt ansikte var rött som fan, och armarna såklart, men inte lika röda.

Skyndade mig hem eftersom min biologi lärare sa att dom symptmoen kan innebära att känselnerverna går sönder..

men vad säger ni?
enhimmelskdrog:

har du ingen vinterjacka? eller iaf långärmad tjocktröja


Nää mina föräldrar vill inte köpa kläder åt mig, är inte värd det tydligen.. och studiebidraget tar dom..

Nä skoja :P Får alltid konstiga ideer, o tyckte att det här vore lite kul, härda psyket och kroppen, men om det leder till skador ger jag upp direkt.El Guaje:

Jag kan inte på något sätt begripa varför man gör en sån sak. Känner man sig hipp om man glider omkring med mössa, vantar och en t-shirt?


Hehe, jag använder det knappast för att det är "ballt" eller "inne", är inte en sån människa, tror inte heller att några tonåringar går runt i t-shirt när det är kallt heller, alltså inte att det är något mode.

Anledningen till att jag gör det är som jag sa till tjejen ovan, typ härda mig själv haha. + att det är lite kulpassaro:

Vad mongo du måste se ut.


jo :)
enhimmelskdrog:

jag brukar ha det, fryser inte så mycket om benen [crazy] men har ju inte så om det är jättekallt, som typ imorn ska det vara -24 (!!!!!!!!) grader i örebro PÅ DAGEN. kommer nog stanna inomhus


nä, det är säkert väldigt individuellt, men jag kan inte förstå hur man inte fryser om benen. strumpbyxor är ju verkligen som att gå naken om benen, speciellt såna tunna nylon som alla går omkring med...

senap123:

tror inte heller att några tonåringar går runt i t-shirt när det är kallt heller, alltså inte att det är något mode.


mm du tror fel, tjejer går gärna i strumpbyxor mitt i vintern för det är "mode"
det är fan lika sjukt som att gå i tisha..
senap123:

Hehe, jag använder det knappast för att det är "ballt" eller "inne"


Nej då det där modet aldrig varit eller aldrig kommer vara inne så tror jag inte det heller. Tycker bara det känns onödigt att utsätta sig för något sånt där.

Men visst finns det fler som går omkring sådär. Stötte på tre stycken killar i gissningsvis 14års åldern en kväll tidigare i veckan och då var det väl runt -15 ute. Vad tänker såna människor med? Försöker de imponera på någon? Jag tror inte man får ligga lättare för att man är dum nog att gå utan jacka. Eller så är det säkert det man får i den åldern.

Nej du behöver inte försvara dig för vad de där skitungarna gjorde, de kommer säkert sitta på anstalt inom några år så vi bryr oss inte mer om dem nu.