Forumet - Kyssar avslöjar om man är en bra match

Kyssar avslöjar om man är en bra match

2070 1 19
En kyss kan vara avgörande för ens val av (långtids)partner.
     Saliv är som en kemisk cocktail. Kroppen "läser av" hur bra avkomma man skulle få med personen man kysser, genom att matcha bakteriesammansättningarna. Olika människors saliv innehåller också olika halter av testosteron och östrogen. En person med mycket testosteron föredrar undermedvetet att kyssa personer med mer östrogen och vice versa.
     Det är känt att en kyss utsöndrar oxytocin ("lyckohormonet" som är avgörande för upprättandet av gemenskap, parbildning, omvårdnad; det skapar ökad tillit, minskar aggressioner, ångest och troligen också stress), dopamin (lustens, förälskelsens och njutningens hormon; det förekommer i en rad viktiga system som bland annat reglerar motorik, vakenhet, glädje, entusiasm, uppmärksamhet och motivation) och serotonin (belöningshormon, "må bra-hormon", lugnande; det reglerar även koncentrationsförmågan, impulskontrollen, sömnen och sexlusten samt motverkar depressioner).

Alltså kommer du automatiskt att lättare bli förälskad i och upphetsad av en person med "rätt" bakterie- och hormonsammansättningar :) Så lita på magkänslan när du kysser någon!

Spana också in:

Har bara haft bra kyssar så vitt jag minns, men jag har inte varit särskilt intresserad av alla.

Den bästa kyssen jag någonsin haft var med min pojkvän, när vi började träffas och vi skulle ha vår första kyss tillsammans.. han smsade mitt i natten och ville träffas för bara en "godnattkyss", så vi möttes på stan framför en fontän men var för fega för att göra nått, haha. Vi promenerade istället en bit tills vi kom till en stor kyrka och det snöade lite lätt, då fick jag nog och frågade om vi skulle pussas eller inte. Då såg han bara på mig och sa "jo" och sen hånglade vi ordentligt i ca 2 timmar, mitt i natten, i kylan medan vi tryckte oss mot varandra. Fireworks Mycket glad

vackervedder: Alltså kommer du automatiskt att lättare bli förälskad i och upphetsad av en person med "rätt" bakterie- och hormonsammansättningar :) Så lita på magkänslan när du kysser någon!
Låter som om ens eventuella avelskombination skulle vara det viktigaste att tänka på när man inleder ett förhållande. Prioriterar emotionella känslan framför allt, hur bra man skulle passa ihop rent avelsmässigt känns mindre viktigt=S

Men intressant teori. 

Svar på frågtrådan: Nä, har aldrig blivit mindre intresserad av någon jag är intresserad av på grund av en dålig första kyss. 
mynona: Prioriterar emotionella känslan framför allt
Samma här!

mynona: Men intressant teori
Absolut. Jag fastnade för den, eftersom jag flera gånger upplevt ett minskat intresse bara genom känslan av att vara intim med en person. Det kan vara kroppslukten eller något man inte riktigt kan sätta fingret på (kanske är det just då personens sammansättningar inte "matchar" ens egna). Och tvärtom också, att det verkligen känns RÄTT och att man aldrig vill sluta hångla med personen :)