Forumet - Ladda ner musik utan att åka fast?

Ladda ner musik utan att åka fast?

1407 0 27
Jag har tänkt på en sak nu när IPRED-lagen har inträtt. Jag skulle vilja dela med mig av min lilla fundering.
Jo jag tänkte att om jag går till en mp3-sida, såsom "http://www.mp3000.net/" till exempel, då högerklickar jag ju i princip bara på en länk då jag sparar låten på min data. Så min fråga är; Kan man åka fast då? Eftersom det egentligen inte borde gå att spåra ip-adressen när man sparar låten utan att ge ut sin ip-adress?

Någon som vet?

Spana också in:

mörknäs:

förr i tiden fanns det butiker dit man kunde vända sig för att få musik, men det kostade pengar och kom i knepigt format, typ plastskivor. vet inte om de kanske har såna där du bor, men det kan vara värt att kolla upp.


Då måste man förfasen föra över låtarna från cd:n till datorn.

[Edit]

Jag laddarhem från Youtube, föresten.
sweptaway:

Gå till biblioteket, låna skivor o lägg in på datorn, laglig fildelning [y][rolleyes]


...idiot. Nej, självklart är det inte lagligt.

denderest, allvarligt talat nu, du behöver inte bry dig om du kan "åka fast" eller inte. Det är onekligen för svårt för dig att förstå copyright, så bry dig bara inte om det.

Det är större risk att du dör av en hjärtattack imorgon än att du åker fast för olaglig fildelning. Eftersom du antagligen inte går omkring och är livrädd för att få en hjärtattack så är det dumt att öht. bry sig om legaliteten av nedladdningen (då jag utgår från att det inte finns några puckade moraliska förhinder för dig).