Forumet - Läggas in på psykvårdsavdelning

Läggas in på psykvårdsavdelning

451 0 13
Uppenbarligen är jag tillräckligt dåligt mående för att kvalificeras för detta enligt min psykoterapeut som bett mig överväga det.

Enligt mina fördomar är det bara en brist på frihet och en jävla massa tristess, någon som upplevt det och kan tala om om det finns någon poäng?
Beror nog på vad du har problem med. Har bara varit inlagd en kortare tid, typ två veckor för några år sedan, men för mig var det väldigt bra. Innan hade hjälpen jag fått varit utspridd över lång tid och många olika personer som bara "snackade" och gav mig piller utan någon egentlig strategi, men under och efter inläggningen blev det mycket bättre med att få någon faktisk terapi typ.

Sen var inläggningen för mig väldigt bra delvis just på grund av tristessen, då min omgivning var en stor del till varför jag hade det så jobbigt just då och när jag var därinne kunde jag liksom inte påverka något utan var tvungen att ta det lungt.

Har dock aldrig lagt så många pussel på så få dagar.

Spana också in:

Jungman Jansson:

Ångest, stress


En inläggning kan ju iofs vara effektivt om du har stressproblematik och behöver varva ner. Det kan också vara lämpligt i utredningssyfte, typ om de vill kartlägga din problematik lite bättre som underlag för framtida behandling. Och om du har så pass mycket ångest att du är en fara för dig själv, så visst.

Men ofta är det ju mest förvaring (beroende på var du hamnar).
Det var väl inte så farligt, god mat och spela kort. Det beror väl på vilka man hamnar med, det var en farbror som roade sig med att alltid dra mej i håret och fälla krokben i korridoren, sen kom han inhasande på rummet eftersom man inte fick låsa dörren, det var lite psykande.

Men om du lägger in dej frivilligt, behöver det väl inte påverka friheten så mkt. Jag fick gå ut ensam varje dag större delen av inläggningen, bara man sa hur länge man skulle vara borta och höll det.