Forumet - Läkare inom psyk

Läkare inom psyk

3609 1 25

Är nästan skrattretande hur många jag har träffat, och alla är lika koko!!

Har ni någonsin träffat en läkare inom psykiatrin som är "normal"?

Alla läkare jag har träffat har förbluffat mig på olika sätt. Märkliga frågor, brist på empati (dock oftast pga. okunskap i den kompetens psykologer besitter, finns oftast en välvilja där ändå), skrattar vid konstiga tillfällen.. predikar för en om livet som att de fått för mkt av läkemedlen de skriver ut. Jag blir inte riktigt klok på dessa och lämnar alltid mottagningen med ett "what teh fuck was thaet". Är mina erfarenheter en slump???

Senast ändrad 19 Sep 2013, 15:32 av André Vifot Haas

kukoxo:
träffade mammas 1 gng

 

han mumlade, fnissade o log över: allvarliga saker

att han hade en brytning hjälpte nt en att förstå bättre

 

det var 1 tråkig upplevelse. roligast är hudläkare

haha.. mötte en ifrån ungern idag. hennes brytning var inte att leka med. le/skratta vid fel tillfällen verkar vara en gemensam nämnare..
har bara träffat en hudspecialist, denna var jättebra. hur var din?

Lounge:
haha.. mötte en ifrån ungern idag. hennes brytning var inte att leka med. le/skratta vid fel tillfällen verkar vara en gemensam nämnare..
     

tror det är pga de inte har lärt sig en hur man ska reagera kanske, eller att det är inte lika allvarligt för dem då de har varit m ofta om sånt, vet inte. var obehagligt
Lounge:        

har bara träffat en hudspecialist, denna var jättebra. hur var din?

rolig, ung, lyssnade bra, gav bra medicin dirr. tkr många läkare verkar efterblivna när man berättar om ens symtom, som om de aldrig har hört sånt förut. fejkar förvåning eller nåt

 

han var dock bra, gav 1 snabb tid, hörde av sig efter 2 veckor o frågade om allt va br typ

 

jättebraaa

Spana också in:


kukoxo

det var 1 tråkig upplevelse. roligast är hudläkare


min hudläkare när jag hade acne:

vi ska hitta en losning på dehär! do ska ju bli ung o vacker so smoningom!

med barsk allvarlig stämma

psykiatrikerna jag träffat har mest varit dåliga, inte så knasiga. men en av dem blev förnärmad när jag ville byta till en annan... det är nog både oprofessionellt och knasigt.

Pensionerad läkartant i Mörby:

"alltså din hjärtklappning kommer ju att, och har antagligen redan, slitit på ditt hjärta, så du ditt liv kommer nog att bli lite förkortat."


fast hon var bra. sträng, barsk och rakt på men hon var bra på sitt jobb.
fast jag har inte behövt så mycket psykiatrihjälp utan mest psykologhjälp, dock har det ej blivit så utan mest: oki här är meds som ska hjälpa din ångest hejdå


Lounge: skrattar vid konstiga tillfällen
hahah vi hade en föreläsare som var psykiatriker, hon var såå jävla skön. och kunde också skratta lite när hon förklarade symtom o sånt :D tror de tycker ämnet är så intressant att de inte kan hålla sig, tex när en tanke slår dem under tiden du berättar osv. vi vet ju inte alls hur de kopplar och tänker, de hänger ju upp allt du säger på deras teorier o kunskap.

Min första läkare (BUP) trodde inte på att jag hade (dokumenterad)  sköldskörtelsjukdom utan övertalade kuratorn att jag var anorektiker. Fick höra det sen från kuratorn.

Läkaren sa något i stil med "Vill du ha sömn- eller antidepptabletter är det bara att säga till så ordnar vi det" till en 16-åring som hade sin första kontakt med psykiatrin.

edit: hade informerat innan att jag planerat begå självmord med tabletter men kunde inte pga brist på just det.


kukoxo: tror det är pga de inte har lärt sig en hur man ska reagera kanske, eller att det är inte lika allvarligt för dem då de har varit m ofta om sånt, vet inte. var obehagligt
ja förstår det. jag tycker det borde ingå i deras utbildning att lära sig hur man bemöter patienter med psykisk sjukdom. fake it until you make it liksom.

kukoxo: han var dock bra, gav 1 snabb tid, hörde av sig efter 2 veckor o frågade om allt va br typ
vad härligt! man blir så glad av sådan kompetens

df rqp: do ska ju bli ung o vacker so smoningom!
haha.. bara jag som tycker denna meningen är bedrövlig? som om du nu var ful

df rqp: men en av dem blev förnärmad när jag ville byta till en annan... det är nog både oprofessionellt och knasigt.
ja det låter ju helt galet

isola: "alltså din hjärtklappning kommer ju att, och har antagligen redan, slitit på ditt hjärta, så du ditt liv kommer nog att bli lite förkortat."
haha.. vilken ångest att höra det

OF 5: Läkare inom psyk är förvånansvärt korkade individer.
Varken lyssna eller tala klarspråk är något dom är intresserade av eller ens visa på någon vidare kompetens. lite som politiker och andra untermenschen.
håller med

OF 5: kardiolog
vad är detta?

Hjärtlös: jag har också upplevt det så.. har därför haft väldigt svårt att gå dit och så, även fast jag haft flera olika att snacka med.

undrar verkligen om det finns någon som inte får en att må sämre av att gå dit.
detta är ju konsekvensen av deras beteende. trots att man kan flina över deras tokigheter så är det ju  inte OK för det.

honolulu: hahah vi hade en föreläsare som var psykiatriker, hon var såå jävla skön. och kunde också skratta lite när hon förklarade symtom o sånt :D tror de tycker ämnet är så intressant att de inte kan hålla sig, tex när en tanke slår dem under tiden du berättar osv. vi vet ju inte alls hur de kopplar och tänker, de hänger ju upp allt du säger på deras teorier o kunskap.
önskar att de var medveten om att deras skratt lätt kan misstolkas och få enorma konsekvenser, eftersom de behandlar sköra personer som lever i ett helvete med sina symptom

Hjärtlös: måste ba berätta.. en läkare jag hade en gång skrattade och sa typ "haha ja men det är väl kul och bra att du gått ner i vikt det vill ju alla!" när jag mådde dåligt och inte åt, hade dessutom inte långt innan dess varit underviktig. idiotiskt x_x
sådan okunskap denna besatt