Forumet - Lämna cv i affärer?

Lämna cv i affärer?

5863 0 15
Mitt planerade sommarjobb blir inte av.. så i ren panik har jag skrivit ihop ett cv som ska lämnas i massa affärer imorgon. Jag tar studenten nu om nån vecka så ett jobb måste jag ha så fort som möjligt..

MEN, vad säger man i affären egentligen? Det blir smidigast att gå runt och lämna så många som möjligt istället för att söka några få på internet. Det kvittar mig vad jag får för arbete i och med att jag ska ut och resa om 6 månader, men dessa 6 månaderna vill jag inte sitta hemma!!

Så vad säger man egentligen när man vill lämna sitt cv? Läste nån gång att man inte ska säga 'Hej, jag söker jobb, så här får du mitt cv', eftersom företaget inte ska känna att de hjälper mig, utan att jag hjälper dem istället.

Så ja, förslag?

Spana också in:

Angelize:

Ring istället runt och se efter vilka som ens söker folk då kommer de säga att du ska lämna in CV o sen är det bara för dig att gå dit och lämna det.


kan man göra. men som sagt, tycker det är lättare att gå runt och slänga ut cv'n istället, och då har de det också, ifall de plötsligt skulle behöva hjälp.
Human:

när man väl får prata med den personen?


Då säger du: "Hej, jag heter <namn>! Jag skulle vilja lämna in en jobbansökan". Sedan är det bara att prata med människan. Den lär ju knappast stå knäpptyst och förvänta sig ett långt tal av dig.

Human:

företaget inte ska känna att de hjälper mig, utan att jag hjälper dem istället.


Äsch! Bullshit. Jag skulle tro att det är ungefär tusen gånger viktigare att du har rena kläder och är trevlig.