Forumet - Lämna ut sin mamma till socialen

Lämna ut sin mamma till socialen

201 0 14
Jag har hamnat i den prekära situationen att jag berättat för en kurator att min mamma, hennes nya man, och delvis min pappa, dricker för mycket alkohol, och nu vill hon anmäla det till socialen. Grejen är den att mamma inte vet att jag berättat det här för någon, och hon kommer bli så fruktansvärt arg att jag gått bakom ryggen på henne, plus att jag gissar att våran relation kommer förstöras ganska mycket - även om våra problem löser sig. Jag är ju fortfarande den som angav henne, och hon erkänner inte själv att hon har problem, så som jag ser det så tänker hon att jag förstorat upp allting.
Så jag är livrädd för vad som kommer hända när soc väl blandas in. Kommer det bli bättre, eller bara sämre?
Någon med erfarenhet eller?

Spana också in:

besviken häst:

Någon med erfarenhet eller?


Vet du vad.

Jag tycker att det du gjort är det absolut bästa som du kunnat göra. Nu vet jag inte vad som kommer att hända, kanske försöker de få din mamma att gå någonform utav behandling, kanske får du bo kvar hos henne, kanske får du flytta.

Har ingen anning. Det är så olika beroende på vart man bor i landet. Men eftersom att du faktiskt berättat om dethär, så kommer de förmodligen inte bara släppa taget om dig, er.

Så förhoppningsvis kommer du få lite lugn iaf. Dethär kommer att gynna dig senare i livet.
jag har anmält min familj. det hände inget förutom att det blev möte på soc med mina föräldrar och mig, där vi fick snacka om våra problem. Soc försöker alltid lösa det så man får bo kvar hos sin familj. Men så fort du säger att du trivs o tycker det är bra hemma så "släpper dem er" och gör ingenting.

ingen skillnad från innan jag anmälde och nu, förutom att mina föräldrar har svårt att komma över att jag anmälde dem. så har jag rätt stora samvetskval för att jag gjorde det
dörrhandtaget:

så har jag rätt stora samvetskval för att jag gjorde det


Jaja, men det känns ju jättebra nu då. Visste att jag aldrig skulle sagt nåt, lida i tystnad är alltid bäst.

Bluff:

Tror du att hon kommer förneka eller erkänna sina problem för dem?


Antagligen förneka. Jag vet ju inte, men troligen.
Men soc kan väl inte tvinga oss att göra nåt? Om jag vill leva i misär kan jag väl få göra det. Det är ju ändå min mamma, på nån level älskar jag henne och vill inte att det här ska få så himla negativa konsekvenser. Men det är väl det det lutar åt ja. Fan också.
besviken häst:

Men soc kan väl inte tvinga oss att göra nåt?


Syftar du på något speciellt? De kanske ställer något dilemma gällande din mammas alkoholkonsumtion, att hon måste söka hjälp osv.
Och söker hon hjälp, vilket hon borde göra (?) så får ni yttligare ett par samtal tillsammans, sen är ni fria igen. Jag skulle gissa på den
Bluff:

Syftar du på något speciellt?


Jag tänkte som att tvinga mig att flytta härifrån men det tror jag inte blir aktuellt, riktigt så illa kanske det inte är.

Bluff:

De är ofattbart inkompetenta


Haha, skönt.. Jaja, det löser väl sig på ett eller annat sätt. Ljuga går ju alltid som sagt.