Forumet - Lämplighetsundersökningen - får ni antagningspröva, tjejer?

Lämplighetsundersökningen - får ni antagningspröva, tjejer?

2595 0 48
Jag fick nyligen mitt svar från pliktverket på posten; och de tyckte (baserat på mina svar på lämplighetsundersökningen) att jag har goda förutsättningar att tjänstgöra i försvarsmakten.
Nu undrar jag om fler tjejer också fått det svaret? Själv är jag född 92 och får ju inte antagningspröva förrän jag fyllt 18.

Spana också in:

Flash:

Det är för att du är tjej, var glad och tänk på de säkert tusetals bättre lämpade killarna du petar ut bara för att du är tjej..


Här är vi muntra?
Det är väl på tiden att tjejer som faktiskt vill tjänstgöra får gå före en del killar (som fysiskt sätt ofta är bättre lämpade), när det så länge varit tvärtom när det kommer till... tja, det mesta.?
Men mentalt sett måste hon ju vara lämpad för det hela? Säkert bättre lämpad än den grupp mentalt rubbade, skjutglada biffar som säkert också svarat på det där formuläret. Är inte påläst (det är säkert inte du heller, om jag får vara fräck och anta), men det är väl olika kvoter för tjejer och killar nu, kan jag tänka mig. X antal tjejer och x antal killar som man tar in.
Flash:

Nej, varför ska en bättre lämpad kille bli nekad tjänsten bara för att han har penis?


Är det säkert att han är bättre lämpad för att han har en penis?

Ett utdrag från
http://www.pliktverket.se/sv/Press/Pressmeddelanden/2006/Fortydligande_om_hur_Pl...
"Den kvinna som får bra resultat och som vill göra värnplikt skrivs in till en utbildning hon är intresserad av och som hon uppfyller kraven för. Ibland görs ett godkänt avsteg, framför allt när det gäller muskelstyrka, för att skriva in kvinnan."

Allmänt känt att män över lag är starkare än kvinnor. Men om nu black_dread anses ha goda förutsättningar skulle jag vilja säga att det betyder att hon haft lika goda resultat som de kukbärande sökarna med goda förutsättningar, förutom då möjligen när det kommer till muskelstyrka.
T.ex.

"De två tjejer som nu har inlett sin utbildning hos oss har en anpassad kravprofil som bland annat innebär något mindre att bära och lite andra lättnader. Detta för att de ska klara den relativt tuffa tjänsten som jägarsoldat, berättar kapten Jonny Andersson."

​Länk

Jag anser att de borde ha lika krav på både kvinnor och män, kommer eventuell fiende ta hänsyn till lilla Lovisas anpassade kravprofil?

Varför inte kvotera in handikappade eller bögar när vi ändå håller på?
metafor:

Här är vi muntra?
Det är väl på tiden att tjejer som faktiskt vill tjänstgöra får gå före en del killar (som fysiskt sätt ofta är bättre lämpade), när det så länge varit tvärtom när det kommer till... tja, det mesta.?


Hur kan du försvara kvotering? Kvotering är efterblivet.

metafor:

Men mentalt sett måste hon ju vara lämpad för det hela? Säkert bättre lämpad än den grupp mentalt rubbade, skjutglada biffar som säkert också svarat på det där formuläret.


Jävlar vad fördomar.
Flash:

anpassad kravprofil som bland annat innebär något mindre att bära och lite andra lättnader


Men det är ju det jag säger: MUSKLERRRRRR!

Sure. Kanske fungerar inte det här systemet så som det borde och yada, yada, yada. (Kunde för övrigt inte öppna länk.)
Men det är inte alltid råstyrka som räknas.
Har man ett laddat skjutvapen i handen eller ett knivigt val att göra, spelar inte ett starkt psyke och beslutsamhet större roll än ett par schyssta biceps då?
Visioner:

Hur kan du försvara kvotering? Kvotering är efterblivet.


Jag vet inte om jag, i alla fall är för kvotering. Egentligen är jag väldigt kluven till kvoteringar. Men när det kommer till vissa utbildningar där man lämnar x antal platser till sökande som har extrema svårigheter med tal, skrift etc, som givetvis har påverkat betygen. För att de också förtjänar en chans. Sedan bryr jag mig egentligen inte om just värnplikten. Tyckte bara att flash svarade den här tjejen så nedlåtande och bittert.

Visioner:

Jävlar vad fördomar.


Säger inte att alla män som söker dit är skjutglada och mentalt rubbade. :D Bara att det existerar. Precis som sådana kvinnor existerar. Och att det är minst lika viktigt att vara skärpt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Flash:

Den anpassde kravprofilen gäller inte bara styrka utan också intellegens, kondition och allt du kan tänka dig..


försöker du säga att tjejer är dummar än män?[bigsmile]
metafor:

Och att det är minst lika viktigt att vara skärpt.


Ja visst är det de, men man behöver samtidigt kunna uppnå vissa fysiska krav. Sålänge man uppnår det kunde jag inte bry mig mindre om en tjej gjorde lumpen, finns ju säkert andra områden hon kan vara bättre på än andra. Med att låta folk gå före endast pga man har en fitta, kuk eller invandrare är fel.
Visioner:

Med att låta folk gå före endast pga man har en fitta, kuk eller invandrare är fel.


Jag kan ju erkänna att jag använde reptilhjärnan när jag svarade flash.
Nej, men du har rätt. Den som är bäst lämpad för jobbet ska få det. Det är bara jag som har svårt att säga rakt av att jag är emot kvotering.


Flash:

Kvinnor ligger oftast på en jämn nivå på runt 100 IQ medans män är mer utspridda..


Det där vill jag läsa mer om!