Forumet - Längre skoldagar?

Längre skoldagar?

7806 1 46
Vad tycker ni är bäst?
Långa skoldagar. Men mindre läxor och mer fritid för att göra vad fan ni vill. Inte sticka direkt hem från skolan för att göra fattiga läxor för ni hade längre lektioner där ni kan fokusera och få hjälp från lärare för att bli klara med de ni kanske skulle fått i läxa som du hade behövt göra hemma för att lämna in nästa skoldag? [y]

Eller...

Kortare skoldagar?.... men ni måste stressa hem för att göra era läxor OCH sedan när ni är klara med de så kanske de är mörkt och först DÅ kan ni sticka ut o va med polare eller sporta. inte lika kul med korta skoldagar längre va? Man får inte mer fritid för att man har kortare skoldagar. Man får bara mer ansvar för att hålla reda på alla läxor och vad som måste göras. Och när man e hemma och har gjort sina läxor är man trött o hur kul e de då att sticka o sporta eller va med kompisar när man e slö och bara vill lägga sig i soffan och slappa? Läxorna måste ju göras för om man inte gör dem blir man ju tillslut inte godkänd? [n]


Inte lika bra med kortare skoldagar va?
för vem vill ha läxor egentligen? Inte jag iaf!
Ungdomar måste sluta och lata sig. För att säga att man vill ha kortare skoldagar är bara för att man är lat! Ni vet själva att läxorna inte kommer bli gjorda hemma? Har jag rätt?

Var inte rädda att säga eran åsikter! Diskuterar gärna detta mad alla![bigsmile]

Längre skoldagar?

bengtsson.anna:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Nä.
Man måste ju ändå öva på glosor o dyl samt plugga annat hemma i viss mån. Men läxhjälp ska finnas tillgänglig efter skolan.
Alla inte har föräldrar som kan/vill hjälpa till med läxorna och det ska inte ligga en i fatet. Minns att jag hade en kompis vars ensamstående mamma knappt kunde svenska och knappt fått lära sig att läsa och skriva på sitt språk - hur fasen skulle hon kunna hjälpa till med läxor liksom.
Orkade inte läsa allt, men min skola tryckte ihop dagarna, mindre raster och inga håltimmar. 8,30-15 nästan varje dag, MEN på grund av detta fick vi en lektionsfri dag varje vecka. Till exempel, i trean var jag ledig varje onsdag för att kunna sitta hemma och plugga (var mycket skönt för många pendlare på skolan)
det var rätt najs, förut att jag sov hela mina lektionsfria dagar.

obs, fanns chans att komma till skolan den lektionsfria dagen och gå på "läxstugan" dvs, göra läxorna i skolan med hjälp av en random lärare.

Spana också in:

bengtsson.anna:

Och när man e hemma och har gjort sina läxor är man trött o hur kul e de då att sticka o sporta eller va med kompisar när man e slö och bara vill lägga sig i soffan och slappa?


Ah. Den svenska grundskolan är så jävla jobbig så jag förstår att detta överhuvudtaget skulle utgöra ett problem...



[rolleyes]
LillaBob:

det var rätt najs, förut att jag sov hela mina lektionsfria dagar.


haha hade nog också gjort

LillaBob:

obs, fanns chans att komma till skolan den lektionsfria dagen och gå på "läxstugan" dvs, göra läxorna i skolan med hjälp av en random lärare.


Så borde alla skolor ha. Eller iaf möjlighet att stanna extra vissa dagar och få hjälp.
Jag gillar hur du får ihop:

längre skoldagar - endast positivt
och
kortare skoldagar - endast negativt

Tänk på att vi alla är olika och vill plugga på olika sätt. Vissa av oss får in kunskapen vi behöver genom lektionerna, andra behöver lärarhjälp och några andra behöver plugga någon timme extra i lugn och ro, eller med kompisar osv.

Att du sedan verkar få fram att man får mer fritid av att ha längre skoldagar... ehm om man får lika lång skoldag vare sig det är kortare eller längre, hur blir det mer fritid?

Jag tänker:
Om man kör längre skoldag och då håller på till ca 18.00.
Om man kör kortare skoldag så går man kanske hem efter lunch och om man då, som du skriver, ska plugga där så som man "ska" göra, så håller man på till 18.00 då också. Hur går det ihop med att skoldagen ens blir kortare?

Sen förstår jag inte varför man vill ha varken längre eller kortare, 15-16 är mer än lagom, särskilt när skolan faktiskt är så simpel som den faktiskt är. Åtminstone om man tar vara på lektionerna och inte tramsar runt.
Rävpojken:

jo?


Det finns alltid de som inte gör sina uppgifter, men det är deras val, om det inte föreligger ohälsa eller liknande.

Min poäng är att det inte är ett argument mot att förbättra utbildningssystemet och se till att alla elever, oavsett kulturell eller social bakgrund har samma möjligheter till stöd.
MissAnox:

Det finns alltid de som inte gör sina uppgifter, men det är deras val, om det inte föreligger ohälsa eller liknande.

Min poäng är att det inte är ett argument mot att förbättra utbildningssystemet och se till att alla elever, oavsett kulturell eller social bakgrund har samma möjligheter till st


jag har inte använt det som ett argument mot det
vill mkt hellre ha korta effektiva skoldagar, suger ju (på ett sätt) att jag är sjuk mkt och därför frånvarande men ändå håller samma takt som klassen gör, trots att jag inte pluggar jättemkt hemma... Känns ju verkligen jätteovärt då.skulle gärna gå på en jensenskola eller liknande med korta effektiva dagar, hellre än som det är nu (8.20-17.20, med flera timmars hålor under dagen)