Forumet - Lär Decemberuppgörelsen bryta?

Lär Decemberuppgörelsen bryta?

524 1 5

Spana också in:

Klart. Det är en uppgörelse politiker emellan, inte en avspegling av vad svenska folket faktiskt tycker eller röstade i valet.

Batra säger att överenskommelsen har brett stöd i partiet och riksdagsgruppen. Men hur mycket betyder det när ens egna väljare är emot det. En majoritet av alliansväljare är för ett samarbete med sverigedemokraterna (i frågor man delar intresse). Vidare är just moderaterna något överrepresenterade bland väljare som tycker så.

Frågan är hur länge moderaterna är beredda att fullständigt slakta sina maktambitioner för.. exakt vaddå? Idag hade de kunnat sitta kvar som (minoritets)regering med SD som stödparti, borgarna hade kunnat kamma hem ett tredje raka val och på så vis gjort dem historiska.

Istället har de snart karvat väck ungefär 1/3 av sitt stöd från rekordvalet förra mandatperioden. Det är i runda slängar 1 utav 10 svenskar det gäller som gett dem fingret i protest.

Många moderater har säkert nog med pliktkänsla kvar i sig och räds av den negativa trend som ledningen försatt partiet i. För eller senare måste man säga ifrån, och det måste vara inom ramen för att kunna vända på trenden inom en snar överskådlig framtid.