Forumet - Lära sig franska SNABBT?

Lära sig franska SNABBT?

1254 0 14
Hellu, jag är en tjej som nu gått på franska i skolan i ett och ett halvt år. Jag är en fjärdedels fransk men min pappa lärde inte mig och min syster språket (vilket jag ÖNSKAR att han hade gjort). Jag har bara vart där 1-4 ggr, även fast vi har släkt där (i Bordeaux). Jag vill så gärna lära mig franska bättre hemma! Tips? [bigsmile]

Spana också in:

fruitpunch:

Rosetta stone?


Om man vill slösa tid eller pengar så :P

memememe:

Jag vill så gärna lära mig franska bättre hemma! Tips?


Plugga mycket, finns inga genvägar till språkinlärning. Desto mer indata desto bättre: läs böcker på franska, prata med din far på franska (kan han det har du ju en jävla bra resurs hemma). När du väl kommer dit får du också en ganska bra studiemiljö - kanske du kan bo hos dem ett tag någon sommar/annat lov om de är nära släktingar?
Du kan lära dig franska flytande på ett år, men då måste du öva minst en timme varje dag på glosor och fraser och grammatik.

Byki Express är ett bra program om man vill lära sig språk. Där finns alla språk, och jag menar verkligen alla. Det är jättebra :)

Fransk musik och franska filmer kan hjälpa. Försök lära dig franska låtar utantill och översätt dom till svenska (kan göras med Googles översättare).

Du kan inte lära dig ett nytt språk snabbare än ett år! Det kanske går fortare för dig om du redan kan grunderna, men räkna med åtminstone ett halvår.

Öva inte mer än två timmar per dag, det går inte, du tröttnar och lägger ner!