Forumet - Lära sig "Parkour"?

Lära sig "Parkour"?

3300 0 20

Spana också in:

blackarmy:

Joo det är ju självklart, fast har verkligen ingen styrka i armarna, och är lite smått feg att hoppa ner från lite höga höjder, en är inte höjdrädd, lite smått scary att hoppa ner från dom bara haha.


Lika bra o börja träna då va fan, folk som sysslar med parkour (riktig dvs) är oftast rätt tränade.
Det kan vara svårt att lära sig att träna parkour på ett korrekt och säkert sätt då man börjar eftersom det inte finns så många parkour föreningar i Sverige. Det bästa är nog att du helt enkelt försöker hitta någon eller några att träna med. Försök att träna upp din fysik och sikta på hårdare fysisk träning så att du kan bygga dig en stabil kropp. Det är även mycket viktigt att ha koll på kost- och träningslära. Allt beroende på hur seriöst du vill träna.

En sak är dock säker - gör man alla stora hopp och avancerade tekniker från början så förstör man kroppen inom några år.

Istället för att skriva ett väldigt långt inlägg så rekommenderar jag dig istället att gå in på girlparkour.com. Där kan du ställa frågor och få hjälp av massor av trevliga människor.

Du kan även (om du vill) registrera dig på parkourgenerations.com som har världens mest erfarna utövare.

En bild säger mer än tusen ord. Eller rättare sagt några filmer som kan ge dig inspiration om hur man kan träna:

Lite inspiration till uppvärmning
Övningar för ökad kreativitet och fotplaceringEn dryga 20 minuters lång video med parkour generations i New York. Kan vara väldigt givande att se:
En riktigt bra dokumentär där Stephane klargör det mesta. (finns även I HD):
Så, du kan ju registrera dig på girlparkour och se dessa videos. Det kan vara bra så att du får mer förståelse innan du börjar. Lycka till! [bigsmile]